Danija paskelbė perduosianti Ukrainai dar vieną naikintuvų F-16 partiją

  • Teksto dydis:

Iki metų pabaigos Ukraina iš Danijos gaus dar vieną F-16 lėktuvų partiją. Apie tai pranešė Danijos gynybos ministras Troelsas Lundas Poulsenas, skelbiama svetainėje DR.DK.

Rugpjūčio pradžioje jis patvirtino, kad Ukraina gavo pirmąjį lėktuvą. Dabar skaičius neatskleidžiamas, tačiau Danija yra pažadėjusi perduoti iš viso 19 naikintuvų.

„2024 metų antroje pusėje Danija perduos kitą naikintuvų F-16 partiją“, – užtikrino ministras interviu „Ritzau“.

Pasak jo, kaip ir pirmojo F-16 pristatymo atveju, šių naikintuvų perdavimo kiekis ar konkreti data nebus skelbiama. „Tai daroma operatyvinio saugumo sumetimais“, – pažymėjo T. L. Poulsenas.

Pasak „Unian“, kiek anksčiau Ukrainos gynybos ministras Rustemas Umerovas pareiškė, kad ukrainiečių pilotai dalyvauja F-16 mokymuose Rumunijoje.

„F-16 naikintuvų Ukrainos danguje bus daugiau: grupė mūsų lakūnų jau mokosi Rumunijoje. Padėkojau savo kolegai rumunui, jo šalies žmonėms ir vyriausybei už paramą ir mūsų oro gynybos stiprinimą. Sutarėme tęsti bendradarbiavimą. Planuoju vizitą į Rumuniją“, – sakė jis.

Taip pat leidinyje „Business Insider“ rašoma, kad Ukrainos naikintuvai F-16 turės didesnį smogiamąjį nuotolį nei ATACMS. Taip atsitiks, jei JAV atsiųs mažai pastebimų raketų AGM-158 arba JASSM.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeF16danijos paramaaviacijanaikintuvai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių