Italijoje – reidas prieš įtariamus „al Qaeda“ išpuolio prieš Vatikaną planuotojus

  • Teksto dydis:

Italijos kovos su terorizmu pareigūnai tiria numanomą sąmokslą surengti išpuolį prieš Vatikaną, penktadienį pranešė vienas iš tyrimui vadovaujančių prokurorų.

Kaljario vyriausiasis prokuroras Mauro Mura (Mauras Mura) sakė žurnalistams, kad įtariamieji planavo surengti ne vien atakas Pakistane ir Afganistane, kaip buvo paskelbta anksčiau, bet ir ketino atakuoti Vatikaną.

Italijos policija penktadienį surengė reidus šalyje prieš 18 asmenų, įtariamų ryšiais su tarptautiniu teroristų tinklu „al Qaeda“, tarp jų du numanomus velionio Osamos bin Ladeno apsaugininkus.

Kai kurie iš tų žmonių buvo suimti, įskaitant numanomą šios grupės dvasinį lyderį, bet kiti tikriausiai pabėgo iš šalies.

„Mes neturime įrodymų, turime tvirtų įtarimų“, – sakė tyrimą atliekančio policijos būrio vadovas Mario Carta (Marius Karta) paklaustas, kokių turima daugiau detalių apie galimą išpuolį prieš Vatikaną.

Jis tik nurodė, kad pasiklausytuose telefono pokalbiuose įtariamieji sakė, kad jie planuoja „didelį džihadą Italijoje“. Iš šių įrašytų pokalbių taip pat galima daryti išvadą, kad taikinys esą turėtų būti Vatikanas.

M.Carta pridūrė, kad visi įtariamieji yra pakistaniečiai ar afganai ir kad operacija tebėra vykdoma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių