Vyks ilgiausias kruizas aplink pasaulį

Aplink pasaulį per 8–9 mėnesius yra plaukęs ne vienas kruizinis laivas, o šis išskirtinis tuo, kad pavadintas „amžinąja kelione“ aplink pasaulį.

Prieinama kelionė aplink pasaulį

Kruizinis laivas „Villa Vie Odyssey“ į „amžinąją kelionę“ išplauks šių metų vasarą.

Tikimasi, kad kelionė pagaliau prasidės, nes iki šiol ji kelis kartus buvo atidėta.

Pagrindinė priežastis – nebuvo tinkamo laivo. Bet kuris itin didelis ir prabangus kruizinis laivas „amžinai kelionei“ aplink pasaulį netinka. Laive turi būti prabangios, gyvenimą įprastuose namuose primenančios kajutės.

Tokiu laivu tapo 31-erių metų 195 m ilgio „Villa Vie Odyssey“. 1993 m. kaip „Crown Dynasty“ statytas „Crown Cruise Line“ laivas 6 kartus keitė pavadinimus ir šeimininkus, kol 2024 m. tapo „Villa Vie Odyssey“. Laivas iš esmės atnaujintas. Įrengtos 295 kajutės-butai.

Šiemet gegužę iš 295 kajučių 270 jau buvo išparduotos. Vienerių metų „Villa Vie Odyssey“ kajutės kainos svyravo nuo 32,8 tūkst. JAV dolerių iki 72,5 tūkst. JAV dolerių. Pigiausiai kajutė vidinėje laivo dalyje per parą vienam asmeniui kainuos apie 90 JAV dolerių, už kajutę su iliuminatoriumi į jūrą – 149 JAV doleriai, o už kajutę su balkonu – iki 200 JAV dolerių per parą vienam asmeniui

Į šią kainą įskaičiuotas visas maistas, gaivieji gėrimai, vynas su maistu, nuolat veikiantis internetas, kambarių tvarkymas ir aptarnavimas.

Papildomai numatytas ir mėnesinis nuo 1 750 iki 4 000 JAV dolerių mokestis žmogui už buvimą laive.

Manoma, kad tokia metinės kelionės aplink pasaulį kaina nėra didelė. Tarkim, megajachtoje „The World“, kuri skirta ypač turtingiems žmonėms, analogiška metinė kelionė kainuoja nuo 1,5 iki 2,2 mln. JAV dolerių.

Vieta: ne itin prabangi, bet patraukli laivo „Villa Vie Odyssey“ poilsio zona ant denio. / „Villavieresidences.com“ nuotr.

Dėl kelionės pardavė viską

Jau dabar teigiama, kad „amžinoji kelionė“ aplink pasaulį į kruizinį laivą „Villa Vie Odyssey“ pritrauks išskirtinai tik pensininkus, nes tik jie gali ryžtis mėnesių mėnesius plūduriuoti jūroje.

Žinomi net keli atvejai, kad pensininkai gyrėsi, jog jie šios kelionės bilietui įsigyti atidavė paskutines santaupas.

„Mes esame užkietėję keliautojai, todėl nebuvo gaila parduoti namą Jungtinėse Valstijose tam, kad galėtume išvykti į šią kelionę“, – teigė amerikiečio ir italės pora, kuriems jau per 70 metų.

„Keliauti laivu ir pamatyti daugybę šalių yra gerokai paprasčiau nei kaskart savarankiškai užsakinėti keliones į atskirus kraštus ir kaskart iš naujo pakuoti lagaminus kiekvienai kelionei“, – tikino jie.

Po kelionės jie planuoja vykti į Siciliją, kur gyvens nuomodami patalpas.

Tai, kad laive bus daug pensininkų, supranta ir neįprastos kelionės organizatoriai. Pirmiausia planuojama, kad kruizinis laivas išskirtinai plaukios tik per tas platumas, kur tuo metu bus vasara. Kai šiaurės pusrutulyje yra žiema, pietų pusrutulyje būna vasara ir atvirkščiai.

Kitas niuansas, kad laive veiks stiprios medikų, masažuotojų ir kitokių medicininių procedūrų komandos. Numatyta netgi atskira vaistinės patalpa.

Lietuviams kruizai neįprasti

Nors kruizas vadinamas „amžinąja kelione“ aplink pasaulį, toks posakis yra perkeltinės reikšmės. Realiai numatyta, kad laivo kelionė aplink pasaulį truks 3,5 metų. Laivu gali plaukti 500–800 keleivių.

Žmonės laivu galės keliauti ir trumpiau. Todėl pirmiausia numatyta, kad bilietą į kajutes galima įsigyti vieneriems metams. Galima bilietus pirkti ir visam 3,5 metų laikotarpiui. Jei kelionė nepatiko ar atsibodo, numatyta, kad bilietus galima perparduoti kitiems asmenims. Galbūt netgi iš to uždirbti?

Mažai lietuvių ieško prabangių kruizinių laivų, kurie pasitaupius gali būti prieinami ir vidutinę pensiją gaunantiems pensininkams.

Numatyta, kad aplink pasaulį plaukiantis kruizinis laivas „Villa Vie Odyssey“ aplankys 147 šalis, sustos 425 uostuose. Nenumatyta, kad šis laivas įplauktų, tarkim, į Baltijos jūrą. Tačiau prie Europos krantų jis stabtelės ne viename uoste. Kaip tokiais atvejais būna, ir šio neįprasto kruizo keleiviams bus sudarytos sąlygos vykti į ekskursijas, pamatyti kiekvienos pakrantės uosto įžymybes.

Ar išskirtinėje kelionėje bus bent vienas lietuvis ar lietuvių pora? Vargu. Nors negalima teigti, kad lietuviai nemėgsta keliauti, bet kelionės kruiziniais laivais jiems nėra įprastos. Paprastai lietuviai stengiasi keliauti kaip galima pigiau – lengvuoju automobiliu, bendru autobusu. Reta šeima vasarą kelionėms nuomoja kemperius, todėl jų nuomos infrastruktūra Lietuvoje silpnai išvystyta, yra išpūstomis kainomis.

Dar mažiau žmonių ieško prabangių kruizinių laivų, kurie pasitaupius gali būti prieinami ir vidutinę pensiją gaunantiems pensininkams. Lietuvio būdas nėra toks, kaip tų amerikiečio ir italės, kurie dėl geros kelionės aplink pasaulį gali parduoti namus ir daiktus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o krematoriumo nebus ....?
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių