V. Zelenskis: niekas negali priversti manęs atiduoti Ukrainos teritoriją Rusijai

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis interviu BBC teigė, kad pasaulyje nėra nei vieno žmogaus, kuris galėtų priversti jį atiduoti Ukrainos teritoriją Rusijai tam, kad greičiau pasibaigtų karas, praneša „Ukrinform“.

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas, kuris vėl siekia šio posto, aiškina, kad jis galėtų užbaigti karą Ukrainoje per parą.

Pasak V. Zelenskio, Ukrainai tektų brangiai sumokėti tam, kad karas baigtųsi per dieną ir turėtų atsisakyti teritorijos, kurią okupavo Rusija. Jis mano, kad tokiu atveju Vladimiras Putinas užimtų Ukrainos žemę ir sukurtų nugalėtojo įvaizdį Rusijos visuomenės ir pasaulio akyse. V. Zelenskis sako, kad nors tai ir būtų labai paprastas kelias į taiką, bet Ukraina niekada tam nepritars.

Kalbėdamas apie D. Trumpo pasirinkto kandidato į viceprezidentus J.D. Vance‘o teiginius, kad jam nerūpi, kas nutiks su Ukrainai, V. Zelenskis suabejojo ar pastarasis suvokia, kas darosi Ukrainoje.

„Mums reikia dirbti su Jungtinėmis Valstijomis. Jei ateis nauja komanda, turėsime dirbti su jais“, – sakė Ukrainos prezidentas.

Paklaustas, ar būtų sunku įtikinti D. Trumpo komandą tęsti JAV paramą Ukrainai, V. Zelenskis pritarė, kad būtų nelengva, bet, anot jo, ukrainiečiai nesibaimina sunkaus darbo.

Tuo metu buvęs JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Johnas Boltonas žiniasklaidai sakė, kad D. Trumpas net nenutuokia, kaip galima būtų užbaigti karą Ukrainoje.

Mums reikia dirbti su Jungtinėmis Valstijomis. Jei ateis nauja komanda, turėsime dirbti su jais.

Kalbėdamas apie Rusijos prezidentą, V. Zelenskis sakė BBC, kad V. Putinas mėgaujasi valdžia, nėra itin protingas, bet užtat negailestingas, o dėl to – pavojingas.

Jis priminė, kad prieš įsiverždama į Ukrainą Rusija kariavo Čečėnijoje, Sakartvele, Abchazijoje ir buvo įsivėlusi į daugeli kitų karų.

Anot V. Zelenskio, tam, kad būtų valdžioje V. Putinas ėmėsi masinių žudynių ir kankinimų.

„Jeigu nori išlikti valdžioje, reikia mokėti tai padaryti be aukų. Todėl manau, kad jis nėra labai protingas. Jis negailestingas. Todėl manau, kad jis pavojingas“, – sakė Ukrainos lyderis.

Anot jo, nors V. Putinas pats savo rankomis nieko ir nedaro, bet duoda įsakymus, todėl tai jo neatleidžia nuo atsakomybės.

Paklaustas, kaip apibūdintu V. Putiną, V. Zelenskis sakė, kad tai pragmatinis žudikas.


Šiame straipsnyje: Volodymyras ZelenskisUkrainos teritorijakaras UkrainojeDonaldas Trumpas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių