V. Putino teigimu, nepaisant sankcijų, Rusija tebėra pasaulio prekybos partnerė

Prezidentas Vladimiras Putinas teigia, kad Rusija vis dar yra svarbi pasaulio prekybos partnerė, nors Vakarai jai įveda vis naujų sankcijų.

Nepaisant visų kliūčių ir, jo žodžiais tariant, Vakarų įvestų „neteisėtų sankcijų“, jo šalis plečia savo logistiką ir tarptautinio bendradarbiavimo geografiją, penktadienį Sankt Peterburge vykstančiame 27-ajame tarptautiniame ekonomikos forume sakė V. Putinas.

Šalis yra viena iš didžiausių ekonominių šalių ir netgi lenkia Vokietiją, remdamasis duomenimis, kuriuos skaičiuojant atsižvelgiama į perkamąją galią, teigė jis.

Siekdami nubausti Rusiją už V. Putino Ukrainoje pradėtą ir jau daugiau nei dvejus metus trunkantį karą, Vakarai jai įvedė precedento neturinčių sankcijų.

Dabar maždaug du trečdaliai užsienio prekybos vyksta su Rusijai draugiškomis šalimis, pasakojo V. Putinas.

Dėl skirtingose prekybos srityse galiojančių vakarietiškų sankcijų Rusija savo ekonomiką visų pirma nukreipė į Kiniją, tačiau taip pat bendradarbiauja ir su Indija, Afrika bei Lotynų Amerika.

Šimtams svečių adresuotoje kalboje V. Putinas kvietė plėsti bendradarbiavimą keičiantis technologijomis ir kalbėjo apie įdomias plėtros galimybes investuotojams iš užsienio.

Rusijos prezidentas taip pat sakė, kad bus tęsiamas nuo Jungtinių Valstijų nepriklausomos atsiskaitymų sistemos kūrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš manau

Aš manau  portretas
RUSIJOS PREZIDENTUI VLADIMIRUI PUTINUI nusispjaut į tas jūsų sankcijas, kuo daugiau sankcijų tuo labiau klesti RUSIJOS ekonomika

Иванушка

Иванушка portretas
Дядя Вова, ты дурак?

rusai, Ukrainoje BANDERAS išrinks kaip grybus -neskubėdami,

rusai, Ukrainoje BANDERAS išrinks kaip grybus -neskubėdami, portretas
likę VAKARŲ šungrybiai patys p a s m i r s, o -- karas baigsis ir Ukrainos gyventojai galės gyventi ramiai ir laimingai -- atsikratę JANKIŲ globos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių