V. Putinas atmeta E. Macrono raginimą per olimpines žaidynes nutraukti ugnį Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį davė suprasti, kad Maskva nevykdys raginimų per vasaros olimpines žaidynes nutraukti ugnį Ukrainoje, ir atkreipė dėmesį į, jo teigimu, nesąžiningą elgesį su Rusijos sportininkais.

Per vizitą Kinijoje paklaustas, ar palaiko Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) idėją dėl pasaulinių „olimpinių paliaubų“ per šią vasarą Paryžiuje vyksiančias žaidynes, V. Putinas atsakė: „Manau, kad šie olimpiniai principai, įskaitant „olimpines paliaubas“, yra labai teisingi.“

Tačiau jis pridūrė: „Šiandienos tarptautiniai sporto pareigūnai patys nesilaiko Olimpinės chartijos principų.“

Jis apkaltino sporto organizacijas „neleidžiant mūsų sportininkams žaidynėse pasirodyti su mūsų ... vėliava ir mūsų nacionaline muzika, mūsų himnu“.

„Jie daro pažeidimus mūsų atžvilgiu ir iš mūsų reikalauja laikymosi. Brangūs draugai: tokiu būdu toli nenueisime. Taip dar niekas niekada nepasiekė susitarimo“, – sakė jis.

Prancūzijos prezidentas E. Macronas penktadienį pakartojo savo idėją dėl „olimpinių paliaubų, kad Rusija nutrauktų savo dabartines operacijas“ Ukrainoje.

Praėjusią savaitę E. Macronas padėkojo Kinijos prezidentui Xi Jinpingui (Si Dzinpingui) už tai, kad jis parėmė idėją dėl paliaubų visuose konfliktuose, įskaitant Ukrainą, per Paryžiaus olimpines žaidynes.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVladimiras PutinasOlimpinės žaidynėsEmmanuelis Macronas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių