Ukrainos ginkluotosios pajėgos tikina – mobilizacija šalyje nėra plečiama

Mobilizacija Ukrainoje nėra plečiama, karo prievolininkai informuojami pagal standartinę schemą.

Tai per televizijos maratoną pareiškė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Sausumos kariuomenės vadovybės ryšių su visuomene tarnybos viršininkas Volodymyras Fitjo, praneša „Ukrinform“.

„Naudojamos standartines informavimo priemonės viešose vietose. Ten, kur to nedraudžia įstatymai, teritorinių komplektavimo ir socialinės paramos centrų atstovai gali naudoti informavimo priemones. Nėra nei suaktyvinimo, nei atsipalaidavimo“, – aiškino pareigūnas.

V. Fitjo pažymėjo, jog pirmąjį šaukimą gavę vyrai turėtų suprasti, kad jis įteikiamas karinės registracijos duomenims patikslinti.

„Jį gavus reikia atvykti į teritorinį centrą, pateikti dokumentus, pasitikrinti sveikatą, nustatyti tinkamumo ar netinkamumo karinei tarnybai lygį“, – sakė pareigūnas.

Jis pridūrė, jog į teritorinį centrą reikia prisistatyti ir šaukimo atidėjimo priežastims nurodyti, jei tokių yra.

Kaip jau buvo pranešta, Ukrainos Aukščiausiosios Rados nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komitetas pradėjo svarstyti naują mobilizacijos įstatymo projektą.

2023 m. gruodžio 25 d. vakarą Ministrų kabinetas Aukščiausiajai Radai pateikė įstatymo projektą „Dėl kai kurių Ukrainos teisės aktų pakeitimų siekiant tobulinti mobilizacijos, karinės įskaitos ir karinės tarnybos klausimus“.

Dokumentas sukėlė daug diskusijų politikų sluoksniuose ir visuomenėje.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojemobilizacijanėra plečiamaginkluotosios pajėgos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių