Ukrainiečiai užėmė Rusijos Sudžos miestą ir 82 gyvenvietes

  • Teksto dydis:

Ukrainos pajėgos dabar visiškai kontroliuoja Rusijos Sudžos miestą, ketvirtadienį paskelbė ukrainiečių prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Rugpjūčio 6 dieną ukrainiečiai pradėjo netikėtą puolimą Rusijos Kursko srityje. Ši operacija yra didžiausias išpuolis prieš Rusiją nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

V. Zelenskis po susitikimo su pajėgų vadais socialiniuose tinkluose paskelbė, kad kariuomenė „pranešė užbaigusi Sudžos miesto išvadavimą iš Rusijos kariuomenės“.

Ukrainos kariuomenė skelbia įsteigusi administracinį biurą Rusijos Kursko srityje

Ukrainiečių kariuomenė įsteigė administracinį biurą Rusijos Kursko srityje, kur jau antra savaitė tęsia beprecedentį puolimą, ketvirtadienį pranešė Ukrainos kariuomenės vadas Oleksandras Syrskis.

„Įsteigta karinė komendantūra įstatymui ir tvarkai palaikyti, svarbiausiems gyventojų poreikiams kontroliuojamose teritorijose patenkinti“, – susitikime su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu sakė O. Syrskis.

Rusijoje užėmė 82 gyvenvietes

Ukrainiečių kariai perėmė dešimčių kaimų ir daugiau kaip tūkstančio kv. km teritorijos Rusijos Kursko srityje kontrolę, ketvirtadienį taip pat paskelbė jis

„Nuo operacijų Kursko srityje pradžios mūsų kariai nužengė iš viso 35 km“ į Rusijos teritoriją, sakė Oleksandras Syrskis.

Didžiausia Ukrainos operacija Rusijos teritorijoje tęsiasi jau antra savaitė.

„Perėmėme 1 150 kv. km teritorijos ir 82 gyvenviečių kontrolę“, – pridūrė O. Syrskis.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijaUkrainos kariaiužimti miestaiužimtos gyvenvietės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių