„TikTok“: sustabdyta kibernetinė ataka, nukreipta prieš didelius vardus, įskaitant CNN

  • Teksto dydis:

Socialinis tinklas „TikTok“ antradienį pranešė, kad sustabdė kibernetinę ataką, kuri buvo nukreipta prieš plačiai žinomas paskyras, įskaitant CNN.

Pasak „TikTok“ atstovo spaudai, nukentėjusių paskyrų skaičius buvo labai mažas, o „TikTok“ sustiprino apsaugą, kad užkirstų kelią įsilaužėlių naudotam metodui.

„Ėmėmės priemonių, kad sustabdytume šį išpuolį ir užkirstume tam kelią ateityje, – sakė atstovas, atsakydamas į naujienų agentūros AFP užklausą. – Dirbame tiesiogiai su nukentėjusių paskyrų savininkais, kad prireikus atkurtume prieigą.“

„TikTok“ nepateikė išsamios informacijos apie užpuolikų naudotą įsilaužimo būdą, tačiau žiniasklaidos pranešimuose nurodoma, kad jis buvo susijęs su tiesioginių žinučių funkcija.

Pasak atstovo spaudai, apie piktavalių veikėjų atakas prieš didelių ženklų ir įžymybių paskyras „TikTok“ dėmesį atkreipė CNN.

„Glaudžiai bendradarbiaujame su CNN, kad atkurtume prieigą prie paskyros ir įgyvendintume patobulintas saugumo priemones, kad apsaugotume jų paskyrą ateityje“, – sakė atstovas.

Naujienų svetainė „Semafor“ pirmoji pranešė, kad praėjusią savaitę buvo pasikėsinta į CNN paskyrą, todėl tinklas buvo priverstas kelioms dienoms sustabdyti savo veikimą „TikTok“ platformoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių