Švedijos „Vattenfall“ stabdo jūros vėjo jėgainių parko projektą

  • Teksto dydis:

Švedijos valstybinė komunalinių paslaugų bendrovė „Vattenfall“ pirmadienį pranešė stabdanti didelio jūros vėjo jėgainių parko projektą, motyvuodama „neperspektyviomis investicinėmis prielaidomis“.

Buvo planuota, kad vėjo jėgainių parkas „Swedish Kriegers Flak“ prie pietvakarinės Švedijos pakrantės pradės gaminti elektrą 2028-aisiais ir per metus jos pagamins 2,7 teravatvalandės (TWh), o tai, pasak „Vattenfall“, prilygsta maždaug pusės milijono namų ūkių metiniam poreikiui.

Pareiškime „Vattenfall“ šį projektą apibūdino kaip „brandžiausią Švedijos jūros vėjo jėgainių projektą“, tačiau teigė, kad „investicinės prielaidos jūros vėjo jėgainėms Švedijoje šiuo metu nėra perspektyvios“.

„Todėl „Vattenfall“ nusprendė sustabdyti visą tolesnę projekto plėtrą“, – teigiama bendrovės pranešime.

„Vattenfall“ kartu pareiškė, kad jei sąlygos pagerėtų, „projektą būtų galima atnaujinti“, ir pridūrė, jog „viena pagrindinių prielaidų investuoti į projektą yra pagrįstas prisijungimo prie nacionalinio tinklo jūroje taškas“.

„Vattenfall“ pažymėjo, kad šiuo metu Švedijoje plėtoja „jūros vėjo energijos projektus, kurių bendras metinis pajėgumas iki 2035-ųjų gali siekti 18 TWh“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių