Švedija leido Ukrainai naudoti jos ginklus atakuoti Rusijoje esančius taikinius

Švedija leido Ukrainai naudoti savo ginklus kariniams taikiniams Rusijos teritorijoje pulti, pranešė švedų naujienų kanalas „Hallandsposten“.

Žurnalistai apie tai nusiuntė užklausą Švedijos gynybos ministrui Palui Jonsonui ir gavo tokį atsakymą: „Ukraina susiduria su neišprovokuota ir neteisėta Rusijos agresija. Pagal tarptautinę teisę Ukrainai turi teisę gintis kariniais veiksmais priešo teritorijoje, jeigu tokie kariniai veiksmai atitinka karo įstatymus. Švedija gina tarptautinę teisę ir Ukrainos teisę gintis“.

Naujienų kanalo teigimu, Ukrainos gynybos ribos turėtų būti nustatytos pagal tarptautinės teisės normas, o ne vienašalius Ukrainos sąjungininkų apribojimus, dėl kurių Ukrainoje žūva žmonės. Švedijos vyriausybė šią poziciją turėtų aptarti ir su kitomis Vakarų šalimis ir tai padaryti ne tik už uždarų durų, bet ir viešai.

Jungtinė Karalystė leido Ukrainai naudoti jos suteiktą ginkluotę, suduodant smūgius Rusijos viduje. Atsisakyti draudimo naudoti Vakarų ginkluotę pulti taikinius Rusijoje sąjungininkes paragino ir NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeŠvedijaginklaikariniai taikiniaiRusijos teritorija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių