Sparčiai populiarėja valgymas be draugijos: kuriami specialūs meniu vienišiams

Pasaulyje sparčiai populiarėja valgymas be draugijos. Kol vieni restoranai bando pavienių klientų atsikratyti didindami kainas vienišiems valgytojams, kiti netgi sukuria solo vakarienės meniu.

San Franciske gyvenanti Parisa Imanirad turi daug draugų, tačiau kartą ar du per savaitę mėgsta pavalgyti viena.

„Esu labai bendraujantis žmogus, turiu labai daug draugų. Mėgstu su jais leisti laiką, bet taip pat mėgstu pabūti viena, o kartais net nueiti į gerą restoraną ir labai skaniai pavalgyti“, – teigė  P. Imanirad.

Amerikos restoranų rezervavimo svetainės duomenimis, per pastaruosius dvejus metus norinčiųjų pavalgyti be draugijos patrigubėjo. Japonijoje net yra specialus terminas, kuriuo vadinami solo pietūs: „ohitorisama“ reiškia „vienas“, bet su pagarbos ženklais prieš ir po, kad valgytojai jaustųsi drąsiau.

Bėgant metams pastebėjau, kad vakarieniauti vienam tampa vis populiariau, nes išnyko tam tikra stigma.

„Bėgant metams pastebėjau, kad vakarieniauti vienam tampa vis populiariau, nes išnyko tam tikra stigma. Ypač tai pasireiškė po pandemijos“, – sakė restorano savininkas Timas Stannardas.

Restoranai ne visada džiaugiasi galėdami pasodinti vieną klientą prie stalo, prie kurio galėtų tilpti daugiau žmonių.

Praėjusiais metais vienas aukščiausios klasės Londono restoranų sukėlė sąmyšį, kai pradėjo taikyti vienišiems lankytojams tokią pačią kainą kaip dviem. Dėl pandemijos socialinis bendravimas valgant tapo mažiau svarbus.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Išmanieji telefonai padeda kai kuriems valgytojams jausti ryšį su kitais net tada, kai jie yra vieni.

„Kai esate vienas, manau, kad galite daug geriau pastebėti atmosferą, aptarnavimą, maistą, kurį gaunate. Galite užsisakyti, ko tik norite. Kaip mamai, man dažnai taip nebūna, kai pietauju su šeima“, – kalbėjo „OpenTable“ generalinė direktorė Debby Soo.

Amerikoje vieniši vakarieniautojai gali jaustis itin patogiai. Vienas Niujorko restoranas neseniai sukūrė netgi solo vakarienės meniu.

„Paprastai, kai užsisakote gėrimą, jis būna ruošiamas už baro ir kažkas jums jį atneša. Tačiau mūsų pavieniams vakarieniautojams barmenas priėjęs parodys skirtingus komponentus, suplaks kokteilį ir supils jį prie stalo“, – pasakojo „Overthrow Hospitality“ operacijų direktorius Drewas Brady'is.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių