Kinija perspėja dėl klastingų užsienio šnipų

  • Teksto dydis:

Kinija antradienį pirmąkart mini Nacionalinę saugumo švietimo dieną ir šia proga išleido vaizdžią socialinę reklamą, perspėjančią dėl patrauklios išvaizdos užsieniečių, galinčių turėti slaptų kėslų.

Komiksų stiliaus plakatas „Pavojinga meilė“ (http://bit.ly/26chWtk) vaizduoja vienos jaunos dailios kinės valstybės tarnautojos, įvardytos kaip „Mažoji Li“, nuotykiai. Ta mergina per vieną vakarienę susipažįsta su užsieniečiu raudonplaukiu, o tarp jų užsimezga romantiški ryšiai.

Tačiau Li nežino, kad ją sužavėjęs „Deividas“ yra užsienio šnipas, kuris apipila merginą komplimentais, gėlėmis, vaišina ją prabangiuose restoranuose ir kviečia į romantiškus pasivaikščiojimus parke.

Galiausiai Deividas įkalbina Li, dirbančią viename valstybinės propagandos biure, perduoti jam konfidencialius tarnybinius dokumentus, tačiau pora yra suimama teisėsaugos pareigūnų.

Paskutiniame piešinėlyje Li pavaizduota sėdinti su uždėtais antrankiais priešais du policininkus, kurie merginai sako, kad ji „menkai tesupranta valstybės tarnautojams taikomus slaptumo reikalavimus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių