Rusija šaukia JT Saugumo Tarybos posėdį, kad pasmerktų Ukrainą

  • Teksto dydis:

Rusija ketvirtadienį šaukia Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdį, kuriame ketinama „pasmerkti“ užsienio karinę pagalbą Ukrainai ir kuriame kalbės prorusiška buvusi Austrijos užsienio reikalų ministrė Karin Kneissl.

Apie tai pranešė „Ukrinform“ korespondentas Niujorke. Rusijos delegacija periodiškai kelia šį klausimą Saugumo Taryboje, tačiau kiekvieną kartą JT sekretoriato atstovai ir Saugumo Tarybos nariai primena, kad pati Rusija gauna karinę pagalbą iš užsienio – Irano ir Šiaurės Korėjos.

2018 metų rugpjūtį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dalyvavo tuometinės Austrijos užsienio reikalų ministrės K. Kneissl vestuvėse.

Atsistatydinusi iš ministrės pareigų ji buvo griežtai kritikuojama dėl ryšių su Kremliumi. Galiausiai ji persikėlė į Rusiją.

Komentuodamas numatomą virtualų prorusiškos politikės dalyvavimą Saugumo Tarybos posėdyje, Ukrainos nuolatinis atstovas prie JT Sergejus Kyslycia socialiniame tinkle „X“ parašė: „Liepos 25 dieną JT Saugumo Tarybos interneto svetainėje bus transliuojamas garsaus 1964 metų sovietinio animacinio filmo, sukurto pagal Hanso Christiano Anderseno pasaką („Coliukė“ – red.), perdirbinys. Specialioji kviestinė kalbėtoja – daktarė Karin Kneissl“.

S. Kyslycia pacitavo varlių dialogą apie Coliukę iš animacinio filmuko: „Na, ką manai, ar gera nuotaka?“ – „Gera, tik gaila, kad ji ne žalia.“ – „Nieko, su mumis pagyvens, pažaliuos“.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas nesuderino propagandinių pasakojimų apie liepos 8 dieną įvykdytą Ochmatdyto vaikų ligoninės apšaudymą su Rusijos nuolatiniu atstovu prie JT Vasilijumi Nebenzia, todėl jie paskelbė skirtingas versijas, kurios prieštaravo viena kitai.


Šiame straipsnyje: Jungtinės TautosSaugumo tarybaRusijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių