Rusija paskelbė iš šalies išsiunčianti Jungtinės Karalystės gynybos atašė

  • Teksto dydis:

Maskva nurodė Jungtinės Karalystės gynybos atašė išvykti iš šalies, ketvirtadienį pranešė Rusijos užsienio reikalų ministerija.

Šių veiksmų Maskva ėmėsi po to, kai Londonas praėjusią savaitę paskelbė išsiunčiantis Rusijos gynybos atašė, teigdamas, kad diplomatas yra „nedeklaruotas karinės žvalgybos pareigūnas“. Rusija atmetė šiuos teiginius ir pavadino juos melagingais.

„Jungtinės Karalystės ambasados Maskvoje gynybos atašė Adrianas Coghillas (Adrianas Kohilas) paskelbtas persona non grata. Per savaitę jis turi palikti Rusijos Federacijos teritoriją“, – teigiama Rusijos užsienio reikalų ministerijos išplatintame pranešime.

Pasak ministerijos, Rusija gali imtis papildomų priemonių reaguodama į praėjusios savaitės JK sprendimą, kurį Maskva pavadino politiškai motyvuotu.

Maskvos ir Londono santykiai jau daugelį metų yra įtempti. JK praeityje yra apkaltinusi Maskvą, kad ji yra atsakinga už dviejų buvusių Rusijos agentų apnuodijimą JK teritorijoje, taip pat už daugybę kibernetinių atakų ir dezinformacijos kampanijų.

JK yra ištikima Ukrainos rėmėja, vykdanti mokymus jos kariams ir tiekianti karinę įrangą kovai su įsiveržusiomis Rusijos pajėgomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

viskas

viskas portretas
draugiškai ......... abipusiu susitarimu

Aš manau

Aš manau  portretas
Labai gerai padarė
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių