R. T. Erdoganas smerkia olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją dėl, jo teigimu, amoralumo

  • Teksto dydis:

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) antradienį pasmerkė Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją dėl „amoralumo, nukreipto prieš visus krikščionis“, ir pažadėjo su popiežiumi Pranciškumi telefonu aptarti šį incidentą.

Pasirodymas, kurį buvo galima išvysti penktadienį per olimpinių žaidynių ceremoniją, sukėlė pasipiktinimą, nes priminė Leonardo Da Vinci (Leonardo da Vinčio) paveikslą, kuriame pavaizduotas Jėzus Kristus ir jo apaštalai, „Paskutinė vakarienė“.

Prancūzijos katalikų vyskupai ir kiti asmenys tvirtino, kad krikščionys buvo dėl tokių vaizdų įskaudinti ir įžeisti.

Nors Paryžiaus olimpiados atidarymo ceremonijos meno vadovas Thomas Jolly (Tomas Žoli) ne kartą sakė, kad jo neįkvėpė šis paveikslas, kritikai šį pasirodymą interpretavo kaip pasityčiojimą iš religijos.

Paryžiaus olimpinių žaidynių organizatoriai teigė, kad „niekada nebuvo siekiama parodyti nepagarbos kuriai nors religinei grupei“ ir kad buvo siekiama „švęsti bendruomenės toleranciją“.

„Kuo greičiau paskambinsiu popiežiui ir pakalbėsiu su juo apie amoralumą, nukreiptą prieš krikščioniškąjį pasaulį ir visus krikščionis. Olimpinės žaidynės buvo panaudotos kaip iškrypimą propaguojantis įrankis, gadinantis žmogaus prigimtį“, – sakė R. T. Erdoganas Teisingumo ir plėtros partijos (AKP)  posėdyje.

R. T. Erdoganas, kuris dažnai žodžiais užsipuola Turkijos LGBTQI bendruomenę, iš pradžių planavo dalyvauti ceremonijoje, bet, perspėjus anūkei, persigalvojo.

Kai Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) įteikė kvietimą, „Pasakiau, kad galiu atvykti. Bet mano 13-metė anūkė man pasakė, kad nevažiuočiau, nes jie surengs LGBTQI renginį. Ji parodė man nuotraukas socialiniame tinkle „Instagram“, – tęsė jis.

„Ar galite įsivaizduoti, kad sporto renginys, turėjęs suvienyti žmones, prasidėjo nuo puolimo prieš žmonijos vertybes?“ – klausė jis.

„Tai, kas buvo padaryta Paryžiuje, yra projektas, kuriuo siekiama žmones nuleisti į žemesnį lygį nei gyvūnai“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Saunuoliai LGBTQ+ aktyvistai. Zydokrikscionys TURI BUTI sunaikinti. Mirtis dolbajobu gyvuliu Europai.

Nuomonė

Nuomonė portretas
Prancūzai nusivažiavo: ir maistas prastas, ir vėliavas ne tų šalių iškelia, ir religinę provokaciją surengė. Tpfu tie prancūzai. O Erdoganui, šiuo atveju, - pagarba, šaunuolis.

Bronislovas.

Bronislovas. portretas
na as tokiu atidarymu neziurejau,bet svarbiausia kaip rode tv i moteru bokso turnyra prileido vyru tipo pakeitusiu lyti.ir vakar tokie du laimejo pries moteris.pralaimejusios moterys sake kad ju smugiai daug stipresni nei moteru ir sako juos nugaleti nera sancu.va cia tai baisu moterys bus sudauzytos kaip obuoliai...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių