Praūžė vienas didžiausių pasaulyje gėlių paradų: gatvėmis riedėjo net viešbučiai

Nyderlanduose dar kvepia gėlėmis – praūžė vienas didžiausių pasaulyje gėlių paradų. Olandai sako, kad jis visuomet nustebina, mat gatvėmis rieda judantys gyvūnai ir net viešbučiai, kurie visi yra iš žiedų.

Ziunderto miestas, pietų Nyderlanduose vėl skendo gėlėse. Čia laukiami tie, kas dievina gėles ir meną.

Vincento van Gogho gimtinė kasmet pirmą rugsėjo sekmadienį pasitinka gėlių paradu.

Juda milžiniški meno kūriniai, pagaminti iš vielos, kartono, papjė mašė ir žiedų. Beje, gėlių platformas stato tik savanoriai ir tik iš jurginų. O darbuotis pradeda prieš kelis mėnesius, paskutinė naktis kone be miego.

„Pradedame likus trims mėnesiams iki renginio, o paskutinį savaitgalį jau baigiame darbus. Praeitą naktį baigėme tik paryčiais, pusę penkių“, – pasakojo dalyvis Kiski Martensas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Varžėsi dvidešimt komandų, kurios turėjo sukurti gražiausią „plaukiojantį meną“. Gatvėmis plaukė net kelių aukštų viešbutis ir grojantys skeletai.

LNK stop kadras.

Iš žiedų atgijo ir robotai bei kiti personažai iš filmų ir komiksų. Ant platformų net pridygo grybų, kiekvieno skoniui ir akiai.

Pirmas gėlių paradas šiame olandų mieste vyko 1936 m. tuometės karalienės Wilhelminos garbei. Laikui bėgant išaugo į vieną didžiausių tokių gėlių švenčių pasaulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių