Po pasikėsinimo į R. Fico Slovakija griežtina protestų taisykles

Po praėjusį mėnesį įvykusio pasikėsinimo į ministrą pirmininką Robertą Fico Slovakijos vyriausybė planuoja sustiprinti asmeninę politikų apsaugą ir įvesti griežtesnes protestų taisykles.

Tai palies ne tik vyriausybės narius, bet ir opozicinių partijų lyderius, rodo trečiadienį Bratislavoje trijų partijų ministrų kabineto priimtos įstatymo pataisos. Jas dar turi patvirtinti parlamentas, jame koalicijos partijos turi pakankamą daugumą.

Kairysis populistas R. Fico buvo sunkiai sužeistas gegužės 15 d., kai į jį kelis kartus šovė vyriausybės oponentas. Ministro pirmininko oficialias pareigas kol kas perėmė vicepremjeras Robertas Kalinákas.

Naujosiose teisinėse nuostatose taip pat numatytos griežtesnės protesto mitingų taisyklės. Nebebus leidžiama rengti demonstracijų prie pat vyriausybės ar prezidentūros, parlamento ar teismo pastatų, bus reikalaujama laikytis bent 50 metrų atstumo. Bus griežčiau saugoma ir privati ​​valstybės pareigūnų sfera.

Anksčiau opozicija ne kartą organizavo protestus tiesiai priešais R. Fico privačią rezidenciją Bratislavoje. Taip pat vyko individualūs protestai prie privačių prezidentės Zuzanos Čaputovos ir kitų politikų rezidencijų. Ateityje ir ten reikės laikytis būtino minimalaus atstumo.

Bus draudžiami protestai prie ligoninių ir gydytojų, žurnalistų bei kitų žmonių, dėl savo profesinės veiklos kritikuojamų visuomenės, privačių rezidencijų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių