„Peace Now“: Izraelis patvirtino tris nelegalius forpostus okupuotame Vakarų Krante

  • Teksto dydis:

Izraelis trečiadienį patvirtino tris nelegalius forpostus okupuoto Vakarų Kranto nausėdijose, paskelbė izraeliečių nevyriausybinė organizacija „Peace Now“, pavadinusi tai nauju teritorijos aneksijos etapu.

Izraelio agentūra, kuri organizuoja statybas okupuotame Vakarų Krante, Mahane Gadžio, Givat Hano ir Kedem Aravos nausėdijų pakraščiuose esančius forpostus pripažino nelegaliais, pranešė „Peace Now“.

Ji taip pat patvirtino, kad dešimtyse esamų nausėdijų atsirado 5 295 nauji namai. 

Pagal tarptautinę teisę visos žydų nausėdijos, pastatytos 1967 metais Izraelio okupuotose žemėse, laikomos neteisėtomis, nepriklausomai nuo to, ar jos turėjo išduotą leidimą statyboms, ar ne. 

Izraelio okupuotose žemėse atsirado dešimtys nesankcionuotų nausėdijų. Kai kurias iš šių nausėdijų sudaro vos kelios palapinės ar mobilieji nameliai, prijungti prie viešojo elektros ir vandens tiekimo tinklų.

Šiuo metu nausėdijose įsikūrę daugiau kaip 490 tūkst. izraeliečių, kurie gyvena kartu su maždaug trimis milijonais teritorijos palestiniečių.

Izraelio valdančiosios koalicijos kraštutinių dešiniųjų partijos spaudė spartinti nausėdijų plėtrą.

Nelegalių forpostų statymas „pabrėžia Vakarų Krante vykstančią aneksiją“, teigė „Peace Now“.

„Mūsų vyriausybė ir toliau keičia žaidimo taisykles okupuotame Vakarų Krante, o tai daro negrįžtamą žalą“, – sakė įvykius okupuotose teritorijose stebinti organizacija. 

Pasak „Peace Now“, įtampa okupuotame Vakarų Krante padidėjo dėl Izraelio ir „Hamas“ karo Gazos Ruože.

„Ši aneksionistinė vyriausybė smarkiai kenkia tiek izraeliečių, tiek palestiniečių saugumui ir ateičiai, o už šį neapgalvotą elgesį teks mokėti ateinančioms kartoms“, – pabrėžė ji. 

Vakarų Krante, kurį Izraelis yra okupavęs nuo 1967 metų, smurto protrūkiai tęsiasi jau daugiau nei metus, bet suintensyvėjo po to, kai spalio 7 dieną prasidėjo Izraelio ir islamistų grupuotės „Hamas“ karas Gazos Ruože.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, nuo spalio 7-osios Vakarų Krante Izraelio pajėgos arba naujakuriai kol kas nužudė apie 561 palestinietį.

Izraelio duomenimis, palestiniečių kovotojai taip pat surengė daug išpuolių prieš Izraelio karius ir civilius gyventojus Izraelyje ir okupuotame Vakarų Krante, per kuriuos žuvo mažiausiai 15 žmonių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

anonime tu

anonime tu portretas
visi nekencia tu tavo zydu, dabar jau isvis zemiau plintuso, pasaulio akyse esat. ar tik nearteja laikas ...

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip tai suprasti okupave? Izraelis nieko neokupaves. Ten yra Izraelio zemes. Kuris musulmonai prarado uzpuole Izraeli 1960. Reikia melstis,kad ir visa Gazos Ruoza prijungtu prie Izraelio ir leistu kurtis naujakuriams
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių