Pasaulio ekonomikos forumo įkūrėjas K. Schwabas ketina atsistatydinti iš vadovo pareigų

Klausas Schwabas, Pasaulio ekonomikos forumo steigėjas ir ilgametis jo veidas, ateinančiais mėnesiais ketina pasitraukti iš vykdomojo vadovo pareigų, pranešė organizacija.

PEF, kiekvienais metais Šveicarijos Davoso slidinėjimo kurorte organizuojantis pasaulio turtuolių, garsenybių ir įtakingiausių asmenų elito susitikimus, antradienį vakare pranešė, kad jo 86-erių steigėjas netrukus „paliks vykdomojo valdybos pirmininko pareigas ir taps patikėtinių valdybos pirmininku“.

Šis pokytis įvyks iki kito kasmetinio susitikimo, kurį numatyta surengti 2025 m. sausį.

Pranešimas apie daugiau nei pusšimtį metų vadovaujamąsias pareigas ėjusio K. Schwabo atsistatydinimą žymi 2015 m. prasidėjusios PEF transformacijos iš „steigėjo valdomos organizacijos į organizaciją, kurioje visas vykdomąsias pareigas eina direktorius ir valdyba“ kulminaciją.

PEF nenurodė, kas oficialiai stos prie organizacijos vairo. Šiuo metu antras pagal rangą po K. Schwabo yra dabartinis forumo vykdomasis direktorius ir buvęs Norvegijos užsienio reikalų ministras 58-erių Borge Brende.

Ženevoje įsikūręs forumas, visame pasaulyje turintis apie 800 darbuotojų ir praėjusiais finansiniais metais susižėręs 447 mln. JAV dolerių pajamų, nurodė siekiantis atsikratyti vien „susitikimų platformos“ statuso ir tapti „svarbiausia pasaulyje viešojo ir privataus sektoriaus bendradarbiavimo institucija“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių