Pareiškimo projektas: G-7 žada remti Ukrainą tiek, kiek reikės

  • Teksto dydis:

Didžiojo septyneto (G-7) lyderiai penktadienį įsipareigojo remti Ukrainą tiek, kiek reikės, rodo Italijoje surengto viršūnių susitikimo pareiškimo projektas.

„Solidarizuojamės, kad tiek, kiek reikės, remtume Ukrainos kovą už laisvę ir jos atstatymą“, – sakoma projekte, kurį matė naujienų agentūra AFP.

G-7 valstybių lyderiai ketvirtadienį sutarė dėl naujos 50 mlrd. dolerių (46,45 mlrd. eurų) paskolos Ukrainai, panaudojant pelną, gautą iš įšaldyto Rusijos turto.

Baigiamojo pareiškimo projekte sakoma, kad šia paskola, dėl kurios sutarta dalyvaujant Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui, pasiunčiamas nedviprasmiškas signalas Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

„G-7 ketina skirti finansavimą, kuris bus aptarnaujamas ir grąžinamas [naudojant] būsimas [...] specialias pajamas iš Rusijos turto Europos Sąjungoje ir kitose atitinkamose jurisdikcijose įšaldymo, – sakoma tekste. – Tam sieksime pritarimo šiose jurisdikcijose.“

Nurodoma, kad pinigai bus išmokami „įvairiais kanalais, nukreipiančiais lėšas Ukrainos kariuomenei, biudžetui ir atstatymo reikmėms pagal mūsų atitinkamas teisines sistemas ir administracinius reikalavimus“.

Lyderiai pavedė ministrams ir kitiems pareigūnams pradėti dirbti dėl techninių detalių, kad pinigų Ukraina gautų iki metų pabaigos.


Šiame straipsnyje: G-7karas Ukrainojepareiškimo projektasparama Ukrainai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių