Nori atsikratyti benamių šunų: keturkojai bus masiškai naikinami

Turkijoje ant plauko pakibo benamių šunų gyvybės. Keturkojai galės būti masiškai naikinami pagal siūlomą naują įstatymo projektą.

Šalies prezidentas Recepas Tayyipas Erdoğanas sako, kad metas jau imtis radikalių priemonių jų populiacijai kontroliuoti, o šunų mylėtojai ir gyvūnų teisių gynėjai baisisi.

Parlamente pats prezidentas agituoja, kad metas apvalyti gatves.

„Bandėme situaciją išspręsti sterilizacija, bet tai nėra sprendimas. Duomenys rodo, jog ji nesumažina benamių gyvūnų populiacijos, tad reikia problemą spręsti radikaliai ir kuo greičiau, kad mūsų gatvės būtų saugios, ypač vaikams“, – aiškino Turkijos prezidentas R.T. Erdoğanas.

Turkijos prezidentas teigia, kad šalyje apie 4 mln. šunų klaidžioja gatvėmis ir didina pasiutligės riziką. Vyriausybė pažadėjo spręsti problemą, kai sostinėje šunys smarkiai apkandžiojo į mokyklą ėjusį vaiką. Bet gyvūnų teisių gynėjai sako, jog naivu tikėtis, kad naikinimas kažką išspręs.

„Neskiriate pinigų... Nėra prieglaudų... Ir tik turite norą žudyti. Neišdegs. Žudymas nieko neišsprendžia“, – įsitikinusi advokatė ir gyvūnų teisių gynėja Deniza Tavşancıl Kalafatoğlu.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Pagal siūlomą projektą, savivaldybėms tektų našta išgaudyti šunis, apgyvendinti juos prieglaudose ir per mėnesį rasti jiems namus. Jei per 30 dienų keturkojo niekas nepaims, jo lauks liūdna lemtis.

„Aš savo privačioje prieglaudoje sterilizuoju šunis, nors būna ir finansinių sunkumų. Visus tuos metus valdžia neprisidėjo ir priėjo liepto galą. Užsimojo žudyti. Tik bando švelniai sakyti – užmigdyti“, – teigė privačios šunų prieglaudos vadovė Merala Imal.

Muratas Pinaras, kurio devynmetę dukrą partrenkė sunkvežimis, kai ji spruko nuo dviejų agresyvių šunų, vadovauja asociacijai, agituojančiai šalinti šunis iš gatvių, bet siūlo juos apgyvendinti aptvertose teritorijose valstybinėje žemėje, tik kas jas kurs ir juolab, kas gyvūnus ten šers.

„Kaip tėvas, netekęs dukters, pasisakau už politiką „nulis benamių šunų gatvėse“. Mūsų vaikai, senjorai, neįgalieji galės išeiti į gatvę nebijodami. Už tai ir kovojame“, – kalbėjo „Saugių gatvių asociacijos“ prezidentas M. Pinaras.

Vienoje iš ataskaitų teigiama, kad nuo užpernai dėl tokių šunų išpuolių žuvo 107 žmonės, pusė jų – vaikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Avigane

Avigane portretas
Tu zinai Vatnike,,geriau zmones tokius ,kaip tu naikintu,butu pasaulis svaresnis ir mielas,, O tu dziaugies,pamirsai Dieva,jis tave tikrai ,vien uz zodzius turetu bausti,o uz nuzudyma suniuku,tave i cipe uzdarytu ,arba iki gyvos galvos ,tau.kaip tave dar zeme nesioja. Jus visi kaip rasote ,apie suniukus ar kitus gyvunus ,jus ziauresni uz visus suniukus..

Vatnykas

Vatnykas portretas
Aš esu užmušęs jau du šunis ir manau, kad juos būtina naikinti. Ypač benamius. Kuo mažiau šunų - tuo geriau.

Sargis

Sargis portretas
o kaip žmonijos gausa,nemaiso ?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių