N. Modi prieš vizitą į Ukrainą: nieko negalima išspręsti mūšio lauke

  • Teksto dydis:

Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi, kalbėdamas Lenkijoje savo pirmojo vizito į karo draskomą Ukrainą išvakarėse, ketvirtadienį pareiškė, kad joks konfliktas negali būti išspręstas mūšio lauke.

Jis yra pirmasis indų premjeras per 45 metus, su vizitu atvykęs į Lenkiją. Ukrainoje su vizitu dar nėra lankęsis nė vienas indų ministras pirmininkas.

Jo vyriausybė vis dar nėra aiškiai pasmerkusi Rusijos invazijos į Ukrainą, pradėtos 2022 metų vasarį, ir ragina abi šalis nesutarimus spręsti dialogu.

„Indija tvirtai įsitikinusi, kad jokia problema negali būti išspręsta mūšio lauke“, – sakė M. Modi ir pridūrė, kad jo šalis remia „dialogą ir diplomatiją, kad kuo greičiau būtų atkurta taika ir stabilumas“.

Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas pasveikino Indijos premjerą ir jo delegaciją Vyriausybės būstinėje. Prie pastato buvo iškeltos abiejų šalių vėliavos, o karinis orkestras sugrojo jų nacionalinius himnus.

„Istorija išmokė mūsų tautas, kaip svarbu gerbti taisykles, sienas ir teritorinį vientisumą“, – sakė Lenkijos premjeras.

Jis pridūrė, kad susitikimo metu N. Modi dar kartą patvirtino savo asmeninį įsipareigojimą siekti taikaus, teisingo ir greito karo užbaigimo.

Vėliau N. Modi padės vainiką prie karo memorialo Varšuvos centre ir surengs derybas su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda.

Vėliau ketvirtadienį N. Modi išvyks į Ukrainą.

Indų premjeras stengiasi išlaikyti trapią pusiausvyrą tarp istoriškai šiltų Naujojo Delio ryšių su Maskva ir glaudesnių saugumo partnerysčių su Vakarų valstybėmis, kurios Indijai reiškia apsaugą nuo regioninės varžovės Kinijos.

„Būdami draugai ir partneriai, tikimės, kad regione greitai vėl įsivyraus taika ir stabilumas“, – prieš išvykdamas į Lenkiją išplatintame pranešime teigė N. Modi.

Premjeras pridūrė, kad Ukrainoje su su prezidentu Volodymyru Zelenskiu aptars „taikaus tebesitęsiančio Ukrainos konflikto sprendimo perspektyvas“, taip pat „Indijos ir Ukrainos draugystės gilinimą“.


Šiame straipsnyje: Indijakaras UkrainojeNarendra Modisvizitas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių