Maskva siūlo dideles priemokas savanoriams į karą pritraukti

Maskvos miestas, mėgindamas pritraukti daugiau savanorių į karą Ukrainoje, siūlo 1,9 mln. rublių (21,8 tūkst. JAV dolerių) išmoką, antradienį paskelbė meras Sergejus Sobianinas.

Tai pridedama prie visų esamų specialių išmokų į frontą pasiųstiems maskviečiams, sakė S. Sobianinas. Pirmaisiais tarnybos metais tai sudarytų 5,2 mln. rublių metines pajamas, o tai daug kartų viršija vidutines pajamas Rusijoje.

Rusijos regionai gerokai padidino premijas savanoriškai pasirašiusiesiems sutartis, kad pritrauktų į karą daugiau kareivių. Taip siekiama išvengti naujos dalinės mobilizacijos. 2022 m. pabaigoje prezidento Vladimiro Putino įsakytas priverstinis atsargos karių šaukimas sukėlė protestus ir emigracijos bangą. Todėl valdžia finansinėmis paskatomis mėgina spręsti kareivių trūkumą fronte.

Specialios karo premijos

Maskvoje, kaip ir daugelyje Rusijos miestų, visur galima pamatyti plakatus, reklamuojančius karinę tarnybą. Daugeliui rusų patrauklūs mokėjimai dažnai rodomi tiesiai ant reklaminių stendų. Daugelis žmonių uždirba mažai, ypač provincijose, todėl karo tarnyba pagal Rusijos standartus laikoma gana lengvu būdu greitai uždirbti daug pinigų.

Maskvos oficialūs skaičiai rodo, kad nuo Rusijos įsiveržimo į Ukrainą pradžios 2022 m. vasario 24 d. tik maždaug 45 tūkst. vyrų užsiregistravo į karinę tarnybą. Panašu, kad S. Sobianinas nori pagerinti miesto rodiklius, pasitelkęs naują finansinę paskatą.

Gynybos ministerija šį mėnesį paskelbė, kad nuo metų pradžios karo tarnybos sutartis pasirašė 190 tūkst. rusų. Ministerija moka vienkartinę 195 tūkst. rublių premiją.


Šiame straipsnyje: Maskvapriemokossavanoriaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių