Likus kelioms dienoms iki EP rinkimų į Briuselį vėl suvažiavo protestuojantys ūkininkai

Likus kelioms dienoms iki Europos Parlamento rinkimų į Briuselį antradienį suvažiavo šimtai traktorių iš viso bloko, ūkininkams toliau protestuojant prieš Europos Sąjungos Žaliojo kurso politiką.

Policija teigė, kad Nyderlanduose įkurtos grupės „Ūkininkų gynybos pajėgos“ kvietimu prie miesto pakraštyje esančios milžiniškos atomo skulptūros suvažiavo apie 500 traktorių. Protesto akcijoje dalyvavo apie 1,2 tūkst. demonstrantų.

Tai buvo naujausias iš virtinės ūkininkų protestų, pastaraisiais mėnesiais stabdžiusių eismą Briuselyje, tačiau iki antradienio popietės pranešimų apie incidentus ar eismo sutrikimus nebuvo gauta.

Judėjimas „Ūkininkų gynybos pajėgos“ laikomas artimu kraštutiniams dešiniesiems, kurie prieš birželio 6–9 dienomis vyksiančius rinkimus stengiasi pasinaudoti ūkininkų skundais.

Ankstesniuose protestuose dalyvavusi pagrindinė ES ūkininkų grupė COPA-COGECA į šį renginį neatvyko.

Keletas ultradešiniųjų pažiūrų veikėjų, įskaitant Lenkijos partijos „Teisė ir teisingumas“ (PiS), ir Belgijos partijos „Flamandų interesas“ („Vlaams Belang“) atstovus, buvo įtraukti į kalbėtojų sąrašą.

Į politinę spektro dešinę pasislinkusi Prancūzijos ūkininkų profesinė sąjunga „Coordination Rurale“ pareiškė, kad dalyvauja protestuodama prieš ES bendros žemės ūkio politikos aplinkosaugos reikalavimus, taip pat perteklinį reguliavimą ir laisvosios prekybos susitarimus, kurie, pasak jos, „iškraipo konkurenciją“.

Per ankstesnius ūkininkų protestus Briuselyje, kurie buvo dalis kelis mėnesius trukusio judėjimo, šių metų pradžioje sukrėtusio Europą, buvo pasiekta nemažai jiems palankių nuolaidų.

Šį kartą ūkininkams buvo leista rengti demonstraciją tik tam tikroje teritorijoje Briuselio pakraštyje. Buvo dislokuotos policijos pajėgos, kurios turi neleisti jiems priartėti prie sostinės centre esančių ES institucijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
bus n ursaika gatava blyn vkdyt visus xazkgb nurodymus drauge su savo lgbt /vertybine/ padaru politkiaukseimu z ppp=0
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių