Lietuvos balsas Patiks tikriems adrenalino mylėtojams: tai pavyko tik vienam žmogui

Vien jau šokti iš lėktuvo parašiutu išdrįstų tikrai ne kiekvienas, o kaip atrodytų trys sporto šakos, jei jas sujungtume į vieną. Tokiam iššūkiui ryžosi iš Čilės kilęs sportininkas. Šoko iš lėktuvo, dangų raižė banglente, o nusileido meistriškai skrosdamas bangą.

Kiek į beprotišką šuolį iš lėktuvo pasileido čilietis Sebastian Alvarez. Visą tai jis darė šokdamas iš kiek daugiau nei 3 tūkst. metrų aukščio prie kojų prisitvirtinęs banglentę, kuri sportininkui leido saugiai nusileisti ant vandens paviršiaus.

O adrenalino kupiną šuolį čia vainikavo profesionalus didžiulės bangos pasitikimas. S. Alvarez yra pirmasis žmogus pasaulyje sėkmingai sujungęs šias sporto šakas.  

„Padariau tai, ko dar niekam nebuvo pavykę. Manau, kad įgyvendinau svajonę, kurią turėjau jau seniau, bet iki dabar maniau, kad tai neįmanoma. Esu tiesiog pakerėtas“, – džiaugėsi sportininkas S. Alvarez.

O dabar persikelkime į Prancūzijos Alpes. Prie motociklo pritvirtintas parašiutas atrodo neįprastai, bet čia jis svarbiausias šio nutrūktgalviško sumanymo elementas. Motociklas įgavo pagreitį ir atsiplėšė nuo žemės paviršiaus. Didelį greitį pavyko išvystyti ir danguje – sportininkas skriejo kiek daugiau nei 100 kilometrų per valandą greičiu.

LNK stop kadras

Nuskridus kelis šimtus metrų prancūzas saugiai nusileido. Tiesa, tai ne pirmas kartas. Sklandymą su motorine transporto priemonę motociklininkas išbandė dar 2021 metais būtent šiose Alpėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių