Latvijoje valdantieji sutarė dėl lengvatinio PVM daržovėms ir vaisiams neribotą laiką

  • Teksto dydis:

Latvijos valdančiosios koalicijos partijos pirmadienį pasiekė susitarimą neribotam laikui pratęsti lengvatinio 12 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifo taikymą šviežiems vaisiams, uogoms ir daržovėms.

Apie tai pranešęs žemės ūkio ministras Armandas Krauzė pabrėžė, jog šio PVM tarifo sumažinimo, kuris iki šiol buvo laikinas, tikslas – suteikti galimybę visuomenei vartoti daugiau sveikų produktų.

Lengvatinis 5 proc. PVM tarifas tokiai produkcijai šalyje buvo įvestas nuo 2018-ųjų laikotarpiui iki 2023 metų pabaigos. Pernai gruodį 2024-iesiems buvo nustatytas 12 proc. tarifas, nors iš pradžių buvo planuota šiais metais taikyti pilno dydžio (21 proc.) PVM.

Finansų ministerijos praėjusią savaitę pateiktose tvirtinti PVM įstatymo pataisose buvo numatyta, kad lengvatinio PVM  tarifo šviežiems vaisiams, uogoms ir daržovėms taikymas pratęsiamas iki 2028 metų pabaigos.

Ministerijos skaičiavimais, tai valstybės biudžetui kitąmet atsieis 17,1 mln. eurų, 2026-aisiais – 19,1 mln. eurų, 2027 metais – 23,4 mln. eurų, 2028-aisiais – 24 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių