JK vyriausybė perspėja apie Rusijos kišimosi į rinkimus grėsmę

Jungtinės Karalystės premjero pavaduotojas sekmadienį perspėjo, kad artėjant šalies visuotiniams rinkimams susiduriama su grėsme, kurią kelia priešiški veikėjai, pavyzdžiui, Rusija, siekiantys daryti įtaką Britanijos demokratiniams procesams.

Ketvirtadienį šalies rinkėjai eis prie balsadėžių, o po rinkimų, prognozuojama, į valdžią ateis opozicinė Leiboristų partija, išstumsianti konservatorius.

Vicepremjero komentarai pasirodė po to, kai Australijos transliuotojų korporacija pranešė, kad aptiko penkis „Facebook“ puslapius, skleidžiančius analogišką prokremlišką naratyvą.

Kai kuriuose iš jų skatinta palaikyti dešiniųjų partiją „Reform UK“ , kuriai vadovauja „Brexito“ šalininkas Nigelas Farage'as (Naidželas Faradžas), ketvirtadienio balsavime mesiantis iššūkį valdantiesiems konservatoriams ir opoziciniams leiboristams.

„Visuose rinkimuose kyla grėsmė, ir iš tiesų šiuose rinkimuose ją matome iš priešiškų valstybinių veikėjų, siekiančių paveikti rinkimų kampanijos rezultatus“, – transliuotojui „Sky News“ sakė vicepremjeras Oliveris Dowdenas (Oliveris Daudenas).

„Rusija yra puikus to pavyzdys, o šis yra klasikinis pavyzdys iš Rusijos vadovėlio“, – pridūrė jis, tačiau pažymėjo, kad kalbama apie „gana tipiškus, žemo lygio dalykus“.

N. Farage'as – buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) gerbėjas – atmetė teiginius, kad Rusija su savo botais gali kištis į JK rinkimus, kaip „nesąmones“.

Kampanijos metu jis buvo kritikuojamas už teiginius, kad neva Vakarai išprovokavo Rusijos invaziją į kaimyninę Ukrainą.

Apklausos rodo, kad jo antiimigracinė partija, atimdama balsus iš ministro pirmininko Rishi Sunako (Rišio Sunako) torių, prisidės prie triuškinamos centro kairiųjų opozicinės Leiboristų partijos pergalės.

Leiboristai per visą kampaniją apklausose pirmavo daugiau nei 20 procentinių punktų, tačiau sekmadienį R. Sunakas tvirtino, kad penktadienio rytą po rinkimų jis vis dar bus ministras pirmininkas.

„Aš kovoju labai atkakliai ir manau, kad žmonės prabunda suvokdami tikrą pavojų, ką reiškia leiboristų vyriausybė“, – sakė jis transliuotojui BBC.

Keiro Starmerio (Kiro Starmerio) vadovaujami leiboristai sekmadienį sulaukė dar vieno postūmio, kai įtakingas laikraštis „The Sunday Times“ parėmė jo partiją. Garsus muzikantas Eltonas Johnas (Eltonas Džonas) taip pat paskelbė, kad remia leiboristus.


Šiame straipsnyje: RusijaJKrinkimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Akivaizdu, kad

Akivaizdu, kad portretas
JK triedalas ir melas.

Cha cha

Cha cha portretas
Perspėjo

mayomai, vel rusai su ,,novicioku,,, anglams

mayomai, vel rusai su ,,novicioku,,, anglams  portretas
siknaskyles istepe , kurias jie vienas kitam belaizydami visi apsinuodijo...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių