J. Bidenas ragina JAV būti vieninga

Sekmadienį Baltuosiuose rūmuose JAV prezidentas Joe Bidenas kreipėsi į amerikiečius po to, kai šeštadienį buvo pasikėsinta į buvusio prezidento Donaldo Trumpo gyvybę.

„Vakar vakare kalbėjau su D. Trumpu. Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad jam viskas gerai ir jis atsigauna. Mūsų pokalbis buvo trumpas, bet geras“, – J. Bidenas sakė savo kalboje, kurią Baltieji rūmai transliavo savo YouTube svetainėje.

JAV prezidentas išreiškė užuojautą per išpuolį žuvusio vyro šeimai.

Jis taip pat palinkėjo pasveikti dviem sužeistiesiems ir dėkojo Slaptosios tarnybos bei kitų agentūrų darbuotojams.

„Amerikoje nėra vietos tokiam smurtui ir apskritai jokiam smurtui. Pasikėsinimas nužudyti prieštarauja viskam, ką mes atstovaujame kaip tauta. Mes ne tokia tauta – tai ne Amerika ir negalime leisti tam vykti“, – sakė J. Bidenas.

Prezidentas pabrėžė, kad vienybė yra sunkiausiai pasiekiamas tikslas, bet šiuo metu nėra nieko svarbiau nei vienybė.

J. Bidenas sakė drauge su viceprezidente Kamala Harris susitikęs su savo nacionalinio saugumo komanda, Federalinio tyrimų biuro (FTB) ir Slaptosios tarnybos vadovais, generaliniu prokuroru ir savo patarėjais, kurie suteikė naujausią informaciją apie incidentą.

Tyrimui, kuris vis dar yra pirminėje stadijoje, vadovauja FTB. Anot J. Bideno, nors šaulio tapatybė ir nustatyta, tačiau jo motyvai kol kas neaiškūs.

Jis paragino žmones dėl to nespėlioti ir tiesiog leisti teisėsaugai dirbti.

Be to, J. Bidenas pabrėžė, kad J. Trumpo apsauga jau anksčiau buvo sustiprinta, nes jis yra buvęs prezidentas ir Respublikonų partijos kandidatas į prezidentus.

J. Bidenas paprašė, kad Slaptoji tarnyba imtųsi visų priemonių ir užtikrintų jo saugumą.

JAV prezidentas taip pat nurodė Slaptajai tarnybai iš naujo įvertinti visas saugumo priemones pirmadienį prasidėsiančioje Respublikonų partijos konvencijoje.

Prezidentas taip pat nurodė atlikti nepriklausomą tyrimą, dėl to, kas tiksliai įvyko per renginį, kurio metu šauta į D. Trumpą.

„Privalome susivienyti kaip viena tauta, kad parodytume, kas esame“, – sakė J. Bidenas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
JO '' TVIRTUMAS''MATĖSI , KAI LIPO TRAPU Į LĖKTUVĄ

Sitas

Sitas portretas
Yenkiu fiuleris ....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių