Italijos premjerė: ES balsavimas yra referendumas dėl priešingų Europos vizijų

  • Teksto dydis:

Italijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni (Džordža Meloni) kitą savaitę vyksiančius Europos Parlamento rinkimus, kuriuose, kaip manoma, sustiprins pozicijas tokios kaip josios kraštutinių dešiniųjų partijos, šeštadienį pavadino referendumu tarp dviejų priešingų Europos vizijų.

G. Meloni kraštutinių dešiniųjų partija „Italijos broliai“ (it. Fratelli d'Italia) triumfavo 2022 metų rugsėjį vykusiuose nacionaliniuose rinkimuose ir tikisi pakartoti sėkmę per Europos Parlamento rinkimus, kurie Italijoje vyks birželio 8–9 dienomis.

„Esame posūkio taške ir tai tarsi savotiškas referendumas tarp dviejų priešingų Europos vizijų“, – pareiškė ji tūkstančiams šalininkų, susirinkusių į mitingą Romos centre.

„Europos Sąjunga (ES) turi būti nacionalinių valstybių partnerė, o ne superstruktūra, kuri dusina nacionalines valstybes.“

Valandą trukusioje kalboje, kurią G. Meloni sakė mitingo dalyviams stovėdama priešais plakatą su užrašu: „Su Giorgia Italija keičia Europą“, ji dėstė, kad dabar atėjo laikas panašiems pokyčiams visoje Europos Sąjungoje.

„Turime aiškų tikslą... sukurti dešiniųjų vyriausybę ir Europoje ir galutinai pasiųsti į opoziciją kairiuosius, kurie per visus šiuos metus padarė tiek daug žalos mūsų žemynui“, – sakė ji.

Esame posūkio taške ir tai tarsi savotiškas referendumas tarp dviejų priešingų Europos vizijų.

Ji priekaištavo ES, kad ji per daug dėmesio skiria reguliavimui, ir kaltino ją tapus „rojumi biurokratams“ bei „pragaru tiems, kurie užsiima verslu“.

Apklausos rodo, kad Europos kraštutinių dešiniųjų partijos per ES balsavimą sustiprins pozicijas, nors tebemanoma, kad pagrindinės partijos vis dar bus priekyje.

G. Meloni vadovauja vienai iš dviejų kraštutinių dešiniųjų frakcijų parlamente – Europos konservatorių ir reformuotojų frakcijai (ECR).

Antroji yra Identiteto ir demokratijos frakcija, kuriai priklauso Prancūzijos Marine Le Pen (Marin Le Pen) „Nacionalinis sambūris“. Šiai frakcijai anksčiau priklausė ir Vokietijos kraštutinių dešiniųjų partija „Alternatyva Vokietijai“ (AfD), tačiau neseniai iš jos buvo pašalinta.

Frakcijų nuomonės ypač išsiskyrė dėl požiūrio į Rusiją: G. Meloni ECR tvirtai remia Ukrainą, kuri ginasi nuo įsiveržusių Maskvos pajėgų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vakaru komunizma sunaikinsim

Vakaru komunizma sunaikinsim portretas
Ji yra ES liberast-pediku mokama prostitute.. Tai Italijos geda. Pries pasaulini kara visada pridurkai plaukioja pavirsiuje taip kaip sudai. Karas apvalys Europa nuo tu liberastiniu globalistiniu atmatu.

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Italai ir tie nusisuko nuo rašistinės Putino Rusijos.

Flurona [TRUMP 2024]

Flurona [TRUMP 2024] portretas
Komunizmas mirė rytuose ir prisikėlė vakaruose
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių