Graikija pirmą kartą tapo „EuroPride“ šeimininke, renginyje dalyvavo tūkstančiai žmonių

Tūkstančiai visų amžiaus grupių žmonių šeštadienį dalyvavo „EuroPride“ parade Salonikuose Graikijoje. Demonstrantai su spalvotais balionais, vėliavomis, švilpukais ir būgnais šoko ir dainavo per visas eitynes uostamiesčiu. Jie laikė rankose plakatus su užrašais „Meilė kuria šeimą“, „Tėvai, kurie didžiuojasi savo LGBT vaikais“ ar „Vieno įstatymo nepakanka“

Graikija pirmą kartą buvo „EuroPride“, kuris nuo 1992-ųjų kasmet vyksta vis kitoje Europos šalyje, šeimininkė. Policijos duomenimis, parade Salonikuose dalyvavo daugiau kaip 10 tūkst. žmonių.

„Salonikai buvo pasirinkti, be kita ko, dėl lėtos pažangos LGBT bendruomenės teisių srityje, – agentūrai AFP sakė „Salonikų Pride“ atstovas Apostolisas Karampairisas. – Šiandien siunčiame labai aiškią žinią: solidarumo dėka mums pavyks visuose Europos kampeliuose“.

„Nepaisant priimto įstatymo dėl tos pačios lyties asmenų porų, dar reikia daug nuveikti, kol visa visuomenė gerbs kiekvieno žmogaus seksualinį identitetą“, – kalbėjo 23-ejų studentas Dimitrisas Stefanakisas.

Vasarį Graikija tarė „taip“ tos pačios lyties asmenų santuokoms ir galimybei tos pačios lyties poroms įsivaikinti. Tai svarbi socialinė reforma, kurią, nepaisant Bažnyčios pasipriešinimo ir pasipriešinimo savo partijos gretose, skatino konservatorių premjeras Kyriakosas Mitsotakisas.


Šiame straipsnyje: EuroPrideGraikija

NAUJAUSI KOMENTARAI

I tas EuroPirdes

I tas EuroPirdes portretas
sulekia visi pirdai iš viso pasaulio. Kita dalis būna nupirktų uždarbiautoju. Pirdai pinigų turi kap šieno - sako kad jų paslaugos yra keliasdešimt kartų brangesnės už įprastas /na tas kur bobos dirba/

Vienas žodis

Vienas žodis portretas
Šlykštynės!

na graikai surinko visa ES iskrypusiu gnydu siukslyna

na graikai surinko visa ES iskrypusiu gnydu siukslyna  portretas
reikejo visus iskarto ir utilizuot naxren,,,...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių