Į Kaliningradą gabenama rusiškų raketų sistema

  • Teksto dydis:

Prisidengdamas logistinėmis pratybomis Rusijos karinis Baltijos laivynas iš Ust Lugos į Kaliningrado sritį permeta operatyvinį taktinį raketų kompleksą „Iskander“, penktadienį, remdamasis informuotu šaltiniu, pranešė portalas ERR.ee.

Pervežimui naudojamas automobilių ir traukinių keltas „Ambal“, kuris šiuo metu plaukia Baltijos jūra ir penktadienį turi pasiekti Kaliningradą.

Neatmetama galimybė, kad su „Iskander“ perkėlimu yra susiję vakar Rusijos naikintuvų įvykdyti Estijos ir Suomijos oro erdvės pažeidimai.

Operatyvinis taktinis raketų kompleksas „Iskander“ Rusijos armijoje apginklavimui priimtas 2006 metais. Jis skirtas tiksliam taikinių sunaikinimui nuo 50 iki 500 kilometrų nuotoliu (kai kuriais duomenimis – iki 700 km).

2010-2011 metais šiais kompleksais buvo apginkluota 36-oji raketų brigada, dislokuota prie Čiudo ežero (dvylika paleidimo sistemų). Pranešama ir tai, kad „Iskander“ buvo dislokuoti ir Karaliaučiaus srityje, bet oficialiai ši informacija  nepatvirtinta.

Šis raketų kompleksas leidžia Rusijai sunaikinti visus svarbius strateginius objektus (aerodromus, uostus, geležinkelio mazgus, valdymo centrus ir t..t.) nuo Lenkijos pietų iki Suomijos.

Visų raketinių brigadų perginklavimas Rusijos armijoje minėtais „Iskander“ kompleksais numatytas baigti 2018 metais.

Lietuvos KAM nekomentuoja

Lietuvos krašto apsaugos ministerija penktadienį atsisakė detaliau komentuoti Estijos žiniasklaidos pranešimus apie Rusijos „Iskander“ raketų gabenimą į Karaliaučiaus sritį, tačiau pridūrė, kad Rusijos kariniai manevrai jau kurį laiką kelia nerimą.

„Netikėti kariniai patikrinimai, ginkluotės kaupimas Kaliningrado srityje ir jau nekartą išsakyti Rusijos planai dėl raketų „Iskander“ dislokavimo mums visada kėlė nerimą ir susirūpinimą. Tai neprisideda prie pasitikėjimo ir saugumo atmosferos kūrimo“, - BNS sakė krašto apsaugos ministro atstovas spaudai Vaidotas Linkus.

„Mūsų valstybės atitinkamos institucijos nuolatos keičiasi žvalgybine informacija su kitomis NATO valstybėmis ir atidžiai seka situaciją šalia mūsų ir viso Aljanso sienų. Žvalgybinės informacijos mes nekomentuojame“, - pridūrė ministro atstovas.

Estijos portalas err.ee penktadienį pranešė, kad prisidengdamas logistinėmis pratybomis Rusijos karinis Baltijos laivynas iš Ust Lugos į Karaliaučiaus sritį permeta kompleksą „Iskander“.

Šiemet kovą paskelbtoje ataskaitoje Lietuvos karinė žvalgyba nurodė, kad viešojoje erdvėje dažnai svarstomas galimas operacinių - taktinių raketų kompleksų „Iskander“ dislokavimas Karaliaučiaus srityje Lietuvai potencialiai pavojingesnis dėl jo panaudojimo trikdant NATO sąjungininkų veiksmus regione, o taikiniams naikinti Lietuvos teritorijoje šį kompleksą panaudoti nėra būtinybės, nes tam teoriškai pakaktų jau esamų pajėgumų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Jei Rusija sukels 3-čią pasaulinį karą tuomet pati žiauriai nukentės ir nebus net ką valdyti su savo pavogtais iš Rusų milijardais, bet galės valdyti tik savo pimpą sudžiuvusią nuo radiacijos kurios gaus vistiek išlindęs iš bunkerio, kai baigsis visi bunkerio zapasai !. Bus badas ir iki tol kol mirs nuo radiacijos, teks valgyti Rusų lavonų žmogėną kurių bus labai daug aplinkui !. Visa šeima irgi išmirs nuo radiacijos kartu išlindus iš bunkerio !.

tai

tai portretas
Atsakas į USA dislokuotas raketas Europoje, kas dėl LT, LV, ar EST, tai visai nebūtina tokias raketas dislokuoti Kaliningrade ,kad pasiekti Vilnių, Rygą ar Taliną, mes šiuo atžvilgiu neįdomūs.

jankis

jankis portretas
šaunuoliai rusai,o jūs apmyštieji landzbergio bepročiai drebėkit
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių