Diplomatai: NATO trečiadienį oficialiai paskirs M. Rutte kitu Aljanso vadovu

NATO trečiadienį oficialiai paskirs kadenciją baigiantį Nyderlandų ministrą pirmininką Marką Rutte kitu Aljanso vadovu, antradienį pranešė diplomatai.

Prieš tai visų 32 šalių narių ambasadoriai uždegė žalią šviesą jo paskyrimui.

Diplomatai iš keleto NATO valstybių sakė, kad M. Rutte pakeis dabartinį generalinį sekretorių Jensą Stoltenbergą, kai spalio 1 d. baigsis jo kadencija.

57-erių M. Rutte praėjusią savaitę laimėjo varžybas dėl vadovavimo Vakarų kariniam aljansui, kai iš lenktynių pasitraukė vienintelis jo varžovas Rumunijos prezidentas Klausas Iohannisas.

Patyręs Nyderlandų lyderis, kuris jau greitai turėtų palikti savo dabartines pareigas po beveik 14 metų valdžioje, vairą perims svarbiu metu.

Kitas NATO vadovas turės tvarkytis su Rusijos karo prieš Ukrainą padariniais ir galimu Donaldo Trumpo sugrįžimu į JAV prezidento postą po lapkritį vyksiančių rinkimų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip sissudbergas

taip sissudbergas portretas
laimingai atsivasalino sio kruvio liko dar 1 problema bankas tai zmogelis atsigaustik ka darys nepatyres antrininkas ? jeigu nores karo kaip visa idijotu saika ta imk virve ir pasikarkir tavo dvasna bus ivertinta pacio velnio zppp=0

Anonimas

Anonimas portretas
Vaje vaje, nei mūsų Grybcė, nei estų kvailutė net nepaminėta tarp kandidatų.....raudokit, Lietuvos bobelės..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių