Buvęs V. Zelenskio kanceliarijos pareigūnas apkaltintas kyšio ėmimu

Buvęs Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio kanceliarijos vadovo pavaduotojas apkaltintas neteisėtu praturtėjimu, kurio suma siekia beveik 400 000 JAV dolerių, trečiadienį pranešė Ukrainos kovos su kyšininkavimu agentūra.

Įtariamasis – Ukrainos žiniasklaida išsiaiškino, kad juo yra Andrijus Smyrnovas – yra kaltinamas už šias lėšas, kurių kilmė nežinoma, pirkęs nekilnojamąjį turtą, žemę ir prabangius automobilius.

„Kalbame apie du automobilius – „Mercedes-Benz“ bei „Volkswagen“, du motociklus – „Honda“ ir BMW, tris automobilių statymo vietas Kyjive, butą Lvive ir žemės skypą Užkarpatėje“, – paaiškino Nacionalinis korupcijos prevencijos biuras.

„Siekdamas nuslėpti šio turto buvimo faktą, pareigūnas didžiąją jo dalį perleido savo broliui, pasilikdamas sau teisę nevaržomai juo disponuoti“, – nurodė biuras.

Įtariamajam, jei būtų pripažintas kaltu, grėstų nuo penkerių iki dešimties metų laisvės atėmimo.

Rimtų problemų dėl korupcijos dar iki 2022 m. prasidėjusios Rusijos invazijos turėjusi Ukraina įsipareigojo didinti pastangas kovoje su kyšininkavimu, siekdama tapti ES nare bei neprarasti tolesnės rėmėjų Vakaruose pagalbos.

A. Smyrnovas iš pareigų buvo atleistas kovą.

V. Zelenskis į valdžią atėjo žadėdamas įveikti korupciją, o praėjusiais metais iš pareigų atleido keletą oficialių asmenų, tarp kurių dėl kyšininkavimo skandalų kariuomenėje sus savo postu teko atsisakyti ir tuometiniam gynybos ministrui.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Štai,kur eina ir nueina aukojami pinigai,į ponų oligarchų,vagių irštvas.Ten milijonus susikraus,iš karo,o vargsai kariaus.

patriot...

patriot... portretas
norkomanas zele,turi buti pakartas uz savo salies genocida...

vokelis

vokelis portretas
o kas kysio neima ? Tik kvailys .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių