Buvęs „Nissan“ vadovas C. Ghosnas turės atvykti į Libano prokuratūrą

  • Teksto dydis:

Iš Japonijos į Beirutą pasprukusiam buvusiam automobilių gamybos bendrovių „Renault“ ir „Nissan“ vadovui Carlosui Ghosnui kitą savaitę bus įteiktas šaukimas atvykti į Libano prokuratūrą, penktadienį pranešė vienas pareigūnas.

Libano teisėsaugos institucijos jau yra pareiškusios, kad Prancūzijos, Libano ir Brazilijos pilietybes turintis C. Ghosnas į šalį atvyko teisėtai, o Beirutas su Japonija nėra sudaręs ekstradicijos sutarties.

Anonimiškai kalbėjęs pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad teismo šaukimas automobilių magnatui bus įteiktas, nes Libanas iš Interpolo sulaukė „raudonojo perspėjimo“.

„Libano teismas privalo jį išklausyti. Tačiau teismas turi teisę nuspręsti, ar jis bus suimamas, ar paleidžiamas į laisvę“, – sakė pareigūnas, pridurdamas, kad posėdis, kuriame bus nagrinėjamas C. Ghosno klausimas, greičiausiai įvyks sausio 7-8 dienomis.

C. Ghosnas, turėjęs geriausiai apmokamo generalinio direktoriaus visoje Japonijoje titulą, 2018-ųjų lapkritį buvo suimtas dėl kaltinimų finansiniais nusižengimais. Balandį jam buvo paskirtas namų areštas.

Teigdamas, kad Japonijos teismų sistema yra „nesąžininga“ ir jo byla nebus teisingai išnagrinėta, C. Ghosnas gruodžio 30-ąją pažeidė savo paleidimo už užstatą sąlygas ir privačiu lėktuvu paspruko į Beirutą.

Tikslios jo pabėgimo aplinkybės kol kas lieka neaiškios.

„Nebėgau nuo teisingumo – pabėgau nuo neteisybės ir politinio persekiojimo“, – paskutinę praėjusių metų dieną paskelbtame pranešime sakė C. Ghosnas.

Interpolo „raudonasis perspėjimas“ yra policijai pateikiamas prašymas laikinai suimti asmenį, kol jis bus kitai šaliai išduotas, perduotas ar bus imtasi panašių teisinių veiksmų. Toks prašymas nėra arešto orderis.

Japonija šiuo metu tiria C. Ghosno pabėgimo aplinkybes, o Turkija jau suėmė septynis asmenis, susijusius su jo persėdimu Stambule, kur C. Ghosnas pakeitė savo privatų lėktuvą į kitą ir išskrido į Beirutą.

Brazilijoje gimęs C. Ghosnas Libane turi daug ryšių, keliose šalies bendrovėse jam priklauso akcijų paketai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

123

123 portretas
Nepavyko teroristams jankiams savo klapčiukų japonų rankomis susidoroti su konkurentu. O taip norėjosi ....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių