Brazilijos prezidentas ragina kilti į kovą: XXI amžiuje badui ne vieta

  • Teksto dydis:

Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva (Luisas Inasiju Lula da Silva) trečiadienį paragino pasaulio lyderius veikti išvien ir ieškoti sprendimų, kaip išspręsti bado problemą.

„Jokia tema nėra aktualesnė ir nekelia didesnio iššūkio žmonijai. Badas yra labiausiai žeminanti žmogaus orumą nepritekliaus rūšis, kėsinimasis į gyvybę, kėsinimasis į laisvę“, – teigė prezidentas.

Trečiadienį L. I. Lula da Silva pristatė Pasaulinį kovos su badu aljansą ir badą, šalia mokesčių itin turtingiems žmonėms įvedimo, paskelbė pagrindiniu Brazilijos pirmininkavimo Didžiajam dvidešimtukui (G-20) prioritetu.

Jungtinių Tautų trečiadienį paskelbtoje ataskaitoje teigiama, kad pernai nuo bado kentėjo 733 mln. žmonių – 9 proc. pasaulio gyventojų.

„Mes galime išspręsti šią krizę, o svarbiausia – finansai“, – pristatydamas ataskaitą sakė JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas (Antoniju Guterišas).

„XXI amžiuje badui ne vieta“, – pridūrė jis.

Šia Brazilijos prezidento iniciatyva siekiama sutelkti finansinius išteklius kovai su badu pasaulyje ir atkurti sėkmingas programas, kurios pasiteisino nacionaliniu lygmeniu.

„Kova su nelygybe, kova su badu, kova su skurdu – visa tai yra kova, kurios negali įgyvendinti viena šalis“, – pirmadienį žurnalistams sakė L. I. Lula da Silva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių