Baltieji rūmai praneša, kad Kaire surengtose derybose dėl paliaubų Gazos Ruože pasiekta pažangos

Kaire surengtose derybose dėl paliaubų Gazos Ruože pasiekta pažangos, penktadienį pranešė Baltieji rūmai.

Rūmai kartu patvirtino, kad diskusijose, kurios ketvirtadienio vakarą prasidėjo preliminariu lygiu, dalyvavo Centrinės žvalgybos agentūros (CŽA) vadovas Williamas Burnsas ir aukšto rango pareigūnas Brettas McGurkas.

„Pasiekta pažangos. Dabar reikia, kad abi pusės susivienytų ir siektų įgyvendinimo“, – žurnalistams pareiškė Nacionalinės saugumo tarybos atstovas Johnas Kirby‘is.

Pasak jo, „preliminarios derybos“ buvo konstruktyvios. „Tad norime, kad toks pat postūmis tęstųsi ateinančias dvi dienas“, – pažymėjo J. Kirby‘is.

Nacionalinės saugumo tarybos atstovas nurodė, kad pranešimai, jog diplomatija yra „ant žlugimo slenksčio“, yra netikslūs.

Valstybės sekretorius Antony‘is Blinkenas šią savaitę lankėsi Artimuosiuose Rytuose ir sakė, kad Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu pritaria JAV siūlymui panaikinti spragas ir susitarti dėl paliaubų daugiau nei 10 mėnesių trunkančiame kare.

J. Kirby‘is teigė, kad JAV ir toliau mano, jog B. Netanyahu pritarė pasiūlymui, nors dešiniųjų pažiūrų lyderis pareikalavo, kad Izraelio kariai liktų Gazos Ruožo ir Egipto pasienyje.

J. Kirby‘is dar kartą paragino „Hamas“ priimti šį pasiūlymą, kuris praeitą savaitę buvo išdėstytas per pokalbius Kataro sostinėje Dohoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių