B. Netanyahu įspėjo, kad Libanui gresia toks sunaikinimas kaip Gazos Ruože

  • Teksto dydis:

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) antradienį perspėjo Libano gyventojus, kad jiems gresia „sunaikinimas ir kančios“ kaip palestiniečiams karo nuniokotame Gazos Ruože, jei jie neišvaduos šalies nuo „Hezbollah“.

„Turite galimybę išgelbėti Libaną, kol jis nepateko į ilgo karo, kuris sukels destrukciją ir kančias, kokias matome Gazos Ruože, prarają“, – vaizdo kreipimesi, skirtame libanieričiams, sakė B. Netanyahu.

„Sakau jums, Libano žmonės: „Išvaduokite savo šalį nuo „Hezbollah“, kad šis karas baigtųsi“, – nurodė jis.

B. Netanyahu teigė, kad Izraelio pajėgos „nukovė tūkstančius teroristų, įskaitant patį (Hassaną) Nasrallah (Hasaną Nasralą), Nasrallah pakaitalą ir jo pakaitalą".

Šeštadienį aukšto rango „Hezbollah“ šaltinis pranešė, kad po Izraelio smūgių praėjusią savaitę nutrūko ryšys su Hashemu Safieddine'u (Hašemu Safidinu), kuris, kaip buvo tikimasi, turėjo pakeisti H. Nasrallah.

Izraelio kariuomenė nuolat vykdo antskrydžius pietiniuose Beiruto priemiesčiuose, taikydamasi į „Hezbollah“ lyderius, karinius objektus ir ginklų sandėlius.

Izraelio gynybos ministras Yoavas Gallantas (Joavas Galantas) anksšiau antradienį pareiškė, kad nuolatiniai smūgiai „Hezbollah“ pozicijoms Libane ir jos lyderio nužudymas palaužė grupuotę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių