Aukšto rango JAV pareigūnas atvyko į Izraelį

Aukšto rango Baltųjų rūmų pareigūnas Jake‘as Sullivanas ketvirtadienį atvyko į Izraelį, kilus viešam ginčui dėl civilių aukų Gazos Ruože, kur jau daugiau kaip du mėnesius vyksta Izraelio ir „Hamas“ karas.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu pasveikino JAV prezidento Joe Bideno patarėją nacionalinio saugumo klausimais prieš numatytas derybas, kuriose dėmesys turėtų būti skiriamas Izraelio karinei kampanijai palestiniečių teritorijoje. Izraelio premjero biuras pasidalino nuotrauka, kurioje J. Sullivanas ir B. Netanyahu spaudžia rankomis Tel Avive, ir socialiniame tinkle „X“ (buvusiame tviteryje) nurodė, kad „vėliau bus surengtas platesnis susitikimas su karo kabineto nariais“.

J. Sullivanas prieš kelionę „Wall Street Journal“ renginyje sakė, kad aptars karo užbaigimo tvarkaraštį ir paragins Izraelio lyderius „pereiti nuo dabartinių didelio intensyumo operacijų į kitą etapą“.

Jungtinės Valstijos yra svarbios Izraelio kariuomenės finansuotojos ir praėjusią savaitę vetavo Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliuciją, raginančią paskelbti paliaubas.

Karą išprovokavo spalio 7-ąją islamistinio judėjimo „Hamas“ smogikų surengti išpuoliai prieš Izraelį, per kuriuos, izraeliečių duomenimis, žuvo mažiausiai 1,2 tūkst. žmonių ir buvo paimta apie 240 įkaitų. Reaguodamas į šias atakas, Izraelis pažadėjo sunaikinti „Hamas“ ir inicijavo sausumos ir oro kampaniją, kuri smogikų valdomame Gazos Ruože, anot tenykštės Sveikatos ministerijos, iki šiol pareikalavo 18 tūkst. 787 gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patikslinimas

Patikslinimas portretas
JAV teroristai atvyko pas žydus Palėstinos okupantus

Pilietis

Pilietis portretas
Va kaip teroristai palaikomi- amerikosu vizitais
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių