Aukšto rango demokratas A. Schiffas paragino J. Bideną trauktis iš rinkimų

  • Teksto dydis:

Kongreso narys Adamas Schiffas (Adamas Šifas) trečiadienį paragino Jungtinių Valstijų prezidentą Joe Bideną (Džo Baideną) pasitraukti iš prezidento rinkimų ir „perduoti deglą“ kitam.

Tai kol kas įtakingiausias iš demokratų, viešai išreiškusių prezidentui raginimą nekandidatuoti dėl perrinkimo lapkritį vyksiančiame balsavime.

Vienas svarbiausių Kongreso demokratų A. Schiffas negailėjo gerų žodžių J. Bidenui, bet pareiškė abejojantis, ar 81-erių prezidentas gali nugalėti Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą), keliantį grėsmę „patiems mūsų demokratijos pamatams“.

Kalifornijos atstovas, kuris, kaip tikimasi, šį lapkritį laimės vietą Senate, yra vienas iš įtakingiausių partijos narių ir svarbus sąjungininkas Baltųjų rūmų įstatymų leidyboje.

Jis buvo Atstovų Rūmų žvalgybos komisijos pirmininkas, kai 2019 metais demokratai turėjo daugumą, ir išgarsėjo visoje šalyje kaip pagrindinis prokuroras per pirmąjį tuometinio prezidento D. Trumpo apkaltos procesą.

Pareiškime laikraščiui „Los Angeles Times“ A. Schiffas prakalbo apie partiją kamuojantį nerimą, nors ir dažnai išreiškiamą privačiai, kad klausimai dėl J. Bideno amžiaus ir sveikatos sužlugdys jo galimybes rinkimuose.

J. Bidenas pastaruoju metu aktyvina pastangas gelbėti savo pozicijas prieš artėjančius prezidento rinkimus, praėjus kelioms savaitėms po nesėkmingų debatų.

A. Schiffas pavadino J. Bideną „vienu reikšmingiausių prezidentų mūsų šalies istorijoje“, tačiau „antroji D. Trumpo kadencija pakenks patiems mūsų demokratijos pamatams, ir man kelia rimtų abejonių tai, ar prezidentas gali nugalėti D. Trumpą lapkritį“, rašoma jo pareiškime.

Jis teigė, kad J. Bidenas turėtų „išsaugoti savo vardą“ ir pasitraukti iš rinkimų kovos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zigmas

Zigmas portretas
Taigi to amžiaus senelis dar nori būti naudingas valstijoms ir ne tik valstijoms o visam pasauliui galingiausiai ginklų motinai be to dar Korona virusas tai proto viršūnės griuvimas ir nėra ko čiulbėti apie nesenstantį senelio protą.Gėda J A V kad nenuteuistas TRAMPAS toks teisingumas piktina visą pasaulį
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių