Būtina ruošti nugalėtojus

Jau ruošiasi krepšininkai LKL čempionatui, tačiau sirgaliai ir gerbėjai tebegyvena įspūdžiais iš Pasaulio taurės turnyro.

Vis dėlto ir man nesinori tikėti, kad galėjome iškovoti tik šeštą vietą, kai pirminės rungtynės nešė pergales ir, kaip visi tikėjosi, mūsų krepšininkai galėjo būti prizininkai, o gal ir čempionai. Ypač po to, kai nugalėjo Jungtinių Amerikos Valstijų rinktinę.

Reikėjo tik įveikti serbus, ir viskas būtų buvę kitaip. Manau, kad būtume laimėję prieš Kanados ir Slovėnijos komandas, bet, kaip bebūtų, būtume buvę antri.

O kad pralaimėjome serbams, man atrodo, ir galbūt daugeliui, jog buvo padaryta grubi trenerių štabo klaida. Buvo „tuščiai“ nubaustas R. Jokubaitis. Toks geras žaidėjas ilgai prasėdėjo ant suolelio, o komanda žaidė ne pačios geriausios sudėties ir įgijo šešių ar daugiau taškų pranašumą. Tai jiems suteikė pasitikėjimą, kaip visada būna žaidime. Tačiau viskas prasidėjo tuo, kuo ir baigėsi.

Didelę klaidą pastebėjo ir rungtynių komentatoriai.

O Kauno „Žalgirio“ komanda komplektuojama ir ruošiama LKL bei Europos lygos čempionatams. Man labai gaila, kad atidavėme „Žalgirio“ gynėją Isaiahą Taylorą.

Nejaugi nebuvo galima išsaugoti geriausio komandos žaidėjo? Tikriausiai tai lėmė pinigai.

„Žalgiris“ yra visos Lietuvos mylimiausia komanda, ji daugiausia pritraukia žiūrovų.

Nejaugi Kaunas su meru priešakyje negalėjo surasti turtingesnių rėmėjų? Galėjo ir patys prisidėti kokiu milijonu, nes „Žalgirio“ komanda yra ir lietuviškiausia.

Pasižiūrėkime regiono komandas, prisisamdžiusias amerikiečių. Paskui bus juokinga, kai žiūrovai skanduos „Amerika!“, o ne „Lietuva!“. Apie tai irgi turėtų pagalvoti Lietuvos krepšinio federacija.

Mano nuomone, reikėtų išsaugoti „Žalgirio“ komandą stiprią, kad čempionai LKL žaistų be pralaimėjimo.


Šiame straipsnyje: LKLKauno Žalgiriskrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių