Rusijos kelius gadina klestinti korupcija

2012 m. Rusijos keliuose žuvo 28 tūkstančiai žmonių. Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, kas penkta autoavarija įvyko dėl prastos kelio būklės, skelbia Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija “Linava”.

Šios šalies generalinė prokuratūra išsiaiškino, kad net 60 procentų įvairių Rusijos kelių neatitinka normatyvų reikalavimų.

Pasak prokurorų, beveik visuose regionuose keliai statomi ar remontuojami grubiai pažeidžiant įstatymus, o įvairaus lygio valdžios organai į tai žiūri pro pirštus. Be to, klesti korupcija renkantis rangovus, medžiagų tiekėjus, mokama už neatliktus darbus, valstybės pinigai grobstomi įvairiausiais būdais.

Nustatyta, kad vairuotojų dėmesį blaško chaotiškai dygstantys reklamos stendai. Prokuratūra pernai metais pateikė daugiau kaip 18 tūkst. pareiškimų, pagal kuriuos atsakomybėn patraukta 10,5 tūkst. valdininkų. Be to, jai reikalaujant buvo sutvarkyti keliuose aptikti pažeidimai.

Buvo tikrinamas ir kelių inspektorių darbas. Aptikta apie 30 tūkst. pažeidimų: protokolų pildyme, kvalifikuojant pažeidimus, terminų nesilaikymas ir pan. Inspektoriams iškelta 17 baudžiamųjų bylų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

antrame video

antrame video portretas
nuo 2,50 min. Kauno ateitis, jeigu tokie lodoriai vadovaus miestui

as

as portretas
pazvelgus i Lietuvos kelius, matau ne mazesne, o gal net tokia pat, europinio lygio korupcija.

tai

tai portretas
ka jus cia ta rusija kisat?, pasidairykit pas save
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių