Žiniasklaida: iš karinės tarnybos atleistas pranešėjo statusą turintis puskarininkis

  • Teksto dydis:

Iš karinės tarnybos atleistas pranešėjo statusą turintis puskarininkis Audrius Zavišas, trečiadienį skelbia nacionalinis transliuotojas LRT.

Krašto apsaugos ministerijos teigimu, karys iš pareigų atleistas „už konkretų drausmės pažeidimą“: du kartus per metus neatliktų užduočių – laiku neparengtų skaidrių.

Tuo metu pats A. Zavišas pats tai vadina susidorojimu už tai, kad pastebėjo ir pranešė apie galimai nusikalstamus Krašto apsaugos savanoriškų pajėgų (KASP) Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės štabo viršininko veiksmus.

Kaip skelbia LRT, vienas iš pranešimų susijęs su galimai fiktyviomis savanorių pratybomis, kitas – su maisto produktų prekyba dalinyje.

Nesulaukęs savo vadovų reakcijos, Audrius Zavišas kreipėsi į prokurorus ir gavo pranešėjo statusą dviejuose ikiteisminiuose tyrimuose. Jie iki šiol tebevyksta.

Prokuratūra pripažino mane pranešėju, nes informacija pasitvirtino ir vyksta tyrimas. Ir nuo to laiko tada vadovybė pradėjo daryti spaudimą, mobingą.

„Prokuratūra pripažino mane pranešėju, nes informacija pasitvirtino ir vyksta tyrimas. Ir nuo to laiko tada vadovybė pradėjo daryti spaudimą, mobingą. Per metus inicijavo šešis tyrimus, iš kurių du pasiekė tikslą ir buvau atleistas“, – kalbėjo puskarininkis.

Ministerijos Karo tarnybos ir personalo departamento direktorius pulkininkas Ramūnas Švažas sako, kad atleidimą karys gali skųsti teismui. A. Zavišas tvirtina jau tą padaręs.

Savo ruožtu piktnaudžiavimu ir mobingu kaltinamas KASP Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės štabo viršininkas Marius Steponavičius tikina, kad karys atleistas pagrįstai, o jo pateikta informacija tėra prielaidos.

LRT duomenimis, iš profesinės karo tarnybos dėl drausminių nuobaudų kasmet atleidžiami keliasdešimt karių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

povilas

povilas portretas
žinant ,kas 2 rinktinės vadas ir kaip jis buvo paskirtas nieko nuostabaus kad šitaip su puskarininkiu atsitiko,be to ir antru departamentu negalima pasitikėti , chebrytė savų neišmeta, tai apsimelavusio kariuomenės vado nuopelnas.

visi vagys aferistai darmajiedai ir konservat

visi vagys aferistai darmajiedai ir konservat portretas
libersosiniai gnydos susirinko y tokias vietas kur nereikia dirbt , kur gali sukt aferas ir vogt , [ nei vienas is ju nenuejo ieskot darbo , mokytis, ysigyt specialybe ] visi iskarto sulindo y kariuomene, policija, VSD , anstolius, vaikuciu teisu gynejus , na o visiskai degradave y LGBTQ istu gauja ...taip ir trinasi melzdami tauta -mokesciu moketojus sie islaikytiniai sis isdaviku, stukaciu , atmatiniu siuksliu kolektyvas tai Seime , vyriausybeje , prezidenturoj , tai kariuomenej , policijoj ir t,t ..... atsiei kuria nepriklausoma jankiu sorosine narkomanu , iskrypeliu ir degeneratu kolonija

Skundiku

Skundiku portretas
nemegstama nuo ikiistoriniu laiku...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių