Trijuose šalies rajonuose dėl audros padarinių skelbiama ekstremali situacija

Dėl audros padarinių antradienį Vilniaus, Akmenės ir Joniškio rajonuose skelbiama ekstremali situacija.

Kaip feisbuke nurodė Vilniaus rajono meras Robertas Duchnevičius, jis tokį sprendimą priėmė atsižvelgęs į aplinkybių visumą ir gavęs Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro siūlymą.

„Praėjus parai po audros sukeltos stichinės nelaimės, situacija Vilniaus rajone nepagerėjo, kai kur – net pablogėjo. Tūkstančiai gyventojų tebėra be elektros, o vandens tiekimas yra ribotas. Sutrikusios ir nuotekų šalinimo sistemos“, – teigė meras.

Anot jo, komunalinės įstaigos labiausiai paveiktose gyvenvietėse užtikrins geriamojo vandens tiekimą ir nuotekų valymą, prie siurblinių pajungiant elektros generatorius.

„Socialiniai darbuotojai teirausis labiausiai pažeidžiamų gyventojų, ar jiems šiuo metu reikalinga kokia skubi pagalba, jeigu reikės, suteiksime jiems maisto ir geriamojo vandens. Toliau tvarkysime viešąsias erdves nuo nukritusių medžių, šakų“, – dėstė meras.

Pirmadienį Vilniaus rajono savivaldybė informavo, kad dėl besitęsiančios audros dalis seniūnijų yra likusios be elektros, vandens, mobiliojo ryšio, eismo sąlygas trikdo keliuose nuvirtę medžiai.

Joniškio meras Vitalijus Gailius BNS pranešė, kad dėl ūkininkų patirtų nuostolių nuspręsta skelbti ekstremalią situaciją ir šio rajono savivaldybėje.

„Gavome informaciją iš ūkininkų, kad yra pasėliai sunaikinti, kadangi yra sunaikinti, mes skelbiame rajono lygio ekstremalią situaciją“, – sakė V. Gailius.

Ekstremalią situaciją antradienį taip pat paskelbė Akmenės rajono savivaldybėje.

„Informuojame, kad paskelbta savivaldybės lygio ekstremalioji situacija visoje Akmenės rajono savivaldybės teritorijoje dėl stichinio meteorologinio reiškinio – labai smarkaus lietaus ir kartu pavojingo meteorologinio reiškinio – smarkaus vėjo“, – nurodė savivaldybė.

Vėjas sekmadienio vakarą ir pirmadienį pridarė daug žalos daugelyje šalies vietų –  nulaužta daug medžių šakų, išversta medžių, nutraukta elektros linijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių