Tokio šalčio Lietuvoje nebuvo tris metus: kuriame mieste oro temperatūra buvo žemiausia?

  • Teksto dydis:

Sekmadienio rytą užfiksuotas -26,6 laipsnių šaltis, tai – žemiausia temperatūra per beveik tris metus, pranešė Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

„Dar šeštadienį vakare dangus kone visoje šalyje pragiedrėjo ir oro temperatūra pradėjo sparčiai kristi. Šiandien paryčiais šalčiausia buvo šiaurės rytiniuose rajonuose. Pati žemiausia oro temperatūra (1,5 m aukštyje) išmatuota Utenos meteorologijos stotyje, kur tekant saulei stebėtas net iki -26,6 laipsnių šaltis“, – feisbuke skelbė Meteo.lt.

Anot Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos, minėta reikšmė yra žemiausia per beveik tris metus. Paskutinį kartą dar šalčiau Lietuvoje buvo tik 2021 m. vasario mėnesį, tada Ukmergėje atšalo iki -28,4 °C.

Meteo.lt nuotr.

Tuo tarpu, Latvijoje ir Estijoje vietomis atšalo net iki 28–29 laipsnių šalčio.

Kaip buvo skelbta anksčiau, šiandien sniego nenumatoma. Vėjas šiaurės rytų, 5–10 m/s. Aukščiausia temperatūra 11–16, kai kur 17–19 laipsnių šalčio.

Pirmadienį sniego tikimybė maža. Vėjas naktį šiaurės rytų, dieną besikeičiančios krypties, 4–9 m/s. Temperatūra naktį 15–20, Šiaurės Rytų Lietuvoje vietomis 21–26 laipsniai šalčio, dieną 11–16, vakariniuose rajonuose kai kur 7–10 laipsnių šalčio.

Antradienį kai kur numatomi nedideli krituliai, silpna lijundra. Vėjas daugiausia vakarų, naktį 4–9 m/s, dieną 6–11 m/s. Temperatūra naktį 12–17, Rytų Lietuvoje kai kur 18–21, vakariniame šalies pakraštyje 8–11 laipsnių šalčio, dieną 0–5 laipsniai šalčio, pajūryje 1–3 laipsniai šilumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hiria

Hiria portretas
Beraščiai, ne tris, o TREJUS METUS

Buvies Lietuvis

Buvies Lietuvis portretas
Jokingai skana šaltis 3 metu nebuvo???Kaikas užmiršo kad turime kieturis sezonius ir raike džiaugtis.Aš norėčiau kad dar paspaustų šaltis iki 40 kad visi išlepę žmones suprastu kas yra gamtos motule ir ne mizioja į batą.Kas yra Lietuvis verksnių ir plepis kure iš savo klaidų nesimokina.

Šiluma

Šiluma  portretas
Gerai kada radiatoriai kaista, negaila mokėt už šilumą, lyg Ispanijoj pasijauti žiemą.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių