Skelbiami stojimo į aukštąsias mokyklas rezultatai

  • Teksto dydis:

Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMABPO) trečiadienį paskelbs šių metų stojimo į aukštąsias mokyklas rezultatus.

Šalies universitetai ir kolegijos šiemet sulaukė sulaukė 24,5 tūkst. stojančiųjų paraiškų.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos duomenimis, reikalavimus į valstybės finansuojamas vietas atitinkančių stojančiųjų šiemet yra beveik 17 tūkst., kai pernai jų buvo 15,2 tūkstančio. Iš jų 10,7 tūkst. yra šių metų abiturientai, 2023-aisiais šis skaičius siekė 9,9 tūkstančio.

Populiariausios studijų kryptys universitetuose – socialiniai mokslai, verslo ir viešoji vadyba, sveikatos mokslai.

Būsimi universitetų studentai daugiausia rinkosi medicinos, psichologijos, teisės, tarptautinio verslo studijų programas. Tarp dešimties populiariausių studijų programų – specialiosios pedagogikos ir logopedijos studijų programa.

Kolegijų sektoriuje dominavusią verslo ir viešosios vadybos studijų kryptį aplenkė sveikatos mokslų kryptis, kurią šiemet rinkosi beveik 24 proc. stojančiųjų. Trečioje vietoje – inžinerijos, ketvirtoje – ugdymo mokslai.

Tarp stojančiųjų į kolegijas populiariausios studijų programos – ikimokyklinis ir priešmokyklinis ugdymas bei vaikystės pedagogika, taip pat bendrosios praktikos slauga.

Prašymus pateikę stojantieji kvietimų studijuoti sulauks iki liepos pabaigos, sutarčių su aukštosiomis mokyklomis pasirašymas vyks pirmosiomis rugpjūčio dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių