Sinoptikai: kiekvieną dieną bus vis šilčiau

Visa savaitė bus pakankamai šilta, bet lietaus neišvengsime – ciklonas sukinėsis netoli Lietuvos, gąsdins trumpais lietumis ir perkūnijomis. Termometro stulpelis kasdien kils vis aukščiau ir aukščiau, praneša LRT televizijos ir radijo naujienų tarnyba.

Sinoptikė Inga Stankūnaitė teigė, kad nuo antradienio orai šils, maždaug po porą laipsnių per dieną. Tiesa, priduriama, kad su aukštesne oro temperatūra didėja ir lietaus tikimybė.

Kaip pranešė LRT radijas, antradienis bus vasariškai šilta, tačiau drėgnoka diena. Šiauriniuose šalies rajonuose numatomi trumpalaikiai lietūs, o pietiniuose – palis tik vietomis. Oro temperatūra įšils iki 17-22 laipsnių šilumos.

Trečiadienis prognozuojamas dar šiltesnis – oro temperatūra sieks 20-23 °C. Trečiadienio naktį nurims vėjas, tad vietomis gali susidaryti rūkas, o dieną vietomis gali trumpai palyti, prognozavo sinoptikė Inga Stankūnaitė.

Ketvirtadienį laukiama dar šiltesnių orų, pasak sinoptikės I. Stankūnaitės, oro temperatūra sieks 22-27 laipsnių šilumos.

Orai šils ir iki savaitgalio: penktadienį laukiama 24-29 laipsnių šilumos. Tačiau priduriama, kad su aukštesne oro temperatūra didės ir lietaus tikimybė.

„Tačiau atkeliavus šiltesniam orui, didėja ir trumpalaikio lietaus tikimybė. Formuojasi didesni debesys, daugelyje rajonų numatoma trumpalaikiai lietūs“, – antradienį LRT radijui sakė sinoptikė I. Stankūnaitė.

Būsimą savaitgalį vėl turėtų suaktyvėti ciklonas, todėl lietaus tikimybė bus nemaža. Lietūs taps įkyresni ir intensyvesni. Vis dėlto šiluma nežada trauktis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių