Šauktiniams rengiami kursai, leisiantys vairuoti taktines bei logistines transporto priemones

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenėje šauktiniams pirmąkart rengiami specialūs kursai, po kurių šie galės vairuoti JLTV visureigius, logistines karinio transporto priemones.

Kaip trečiadienį pranešė kariuomenė, bazinis šarvuotojo visureigio JLTV vairuotojo kursas profesinės ir nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos (NPPKT) kariams rengiamas pirmą kartą. Jis vyksta Klaipėdos rajone, Kairių poligone, nuo gegužės pabaigos ir tęsis iki birželio 21-osios.

Pasak kariuomenės, po jo kariai, turintys B kategorijos vairuotojo pažymėjimą, įgis reikalingų teorinių žinių ir praktinių įgūdžių karinėse ir civilinėse teritorijose valdyti C kategorijos transporto priemonei priskiriamą šarvuotąjį visureigį JLTV.

Iki šiol taktines transporto priemones vairuoti galėjo tik profesinės karo tarnybos kariai. Po kursų šauktiniai galės su minėtais visureigiais dalyvauti ne tik mokomuosiuose poligonuose, bet ir viešajame eisme, įprastai – vykstant karinėse kolonose.

„Šis kursas organizuojamas siekiant amortizuoti Lietuvos kariuomenėje vis labiau augantį karių ir atsargos karių, turinčių teisę vairuoti C1, C ir traktorių kategorijoms priskirtas transporto priemones poreikį, atsirandantį įsigyjant vis daugiau taktinių ir logistinių transporto priemonių“, – nurodo kariuomenė.

Kariuomenės teigimu, beveik keturių savaičių trukmės kursai leis parengti taktinių transporto priemonių vairuotojus ir užtikrinti jų rezervą, taip tikimasi padidinti kariuomenės manevringumą ir lankstumą.

Kursai pirmąkart rengiami Seimui šiemet priėmus teisės aktų pakeitimus, kurie leidžia krašto apsaugos sistemos institucijoms mokyti B kategorijos pažymėjimą turinčius karius vairuoti karinei įrangai priskiriamas taktines ir logistines transporto priemones, taip pat juos egzaminuoti ir suteikti teisę vairuoti minėtas priemones.

Kariams teisė vairuoti taktines ir logistines transporto priemones suteikiama neatsižvelgiant į jų ar jų junginių su priekabomis kategoriją. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bijok

Bijok portretas
karves priekio,arklio uzpakalio,o kariuomenes vairuotojo - visu pusiu!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių