Šaltinis: Klaipėdos uostas nepriims rusų laivo, gabenančio pavojingą krovinį

  • Teksto dydis:

Vakar pasirodė informacija apie tai, kad gedimus patyręs Rusijos laivas, gabenantis 20 tūkst. tonų pavojingo krovinio (amonio nitrato), pasiprašė remonto darbus atlikti Klaipėdos uoste. Uosto direkcija pranešė, kad svarsto prašymą, bet, portalo kauno.diena.lt žiniomis, Lietuvos uostamiestis svarsto priėmimą tik be krovinio.

Salietra, kurią gabena su Maltos vėliava ir daugiausiai sirų įgula plaukiantis rusų laivas „Ruby“, yra naudojama ne tik trąšų, bet ir sprogmenų gamyboje ir beveik dešimt kartų mažesnis tokio krovinio kiekis sukėlė didžiulį sprogimą Beiruto (Libanas) uoste 2020 metai.

Dėl šios priežasties vakar laivo neįsileido Norvegijos Tromsės uostas.

Artimas Klaipėdos uosto direkcijai šaltinis šiandien portalui kauno.diena.lt teigė, kad Klaipėda taip pat nesvarsto įsileisti laivo su visu kroviniu ir galbūt leistų remontuotis Lietuvoje tik tuo atveju, jei krovinys bus iškrautas kitur.

„Marrine Traffic“ duomenimis, laivas „Ruby“ šiuo metu plaukia į Danijos Frederikshaveno uostą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu portretas
Bega krove amonio salietra. 25tks. tonnu. Išfasavo ir išveže. O jus idomus lyginat Klaipedos uosto kompaniju darbu sauga su Beiruto uostu:) Davai tada ir geležinkelius uždraudžiam Nes pri Girulius ir kitus miestelius važioja pavojingi kroviniai:)

Manau

Manau  portretas
Manau jis ir gali taip nuskesti

Ypatingai bukiems - tuščias laivas !

Ypatingai bukiems - tuščias laivas !  portretas
Tuo metu susisiekimo ministras Marius Skuodis sakė, kad priimti laivą su salietros kroviniu būtų per daug rizikinga, tačiau įsileisti jį tuščią remontui yra normali Klaipėdos uosto praktika.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių