Rengiamas masinio gyventojų evakavimo planas

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė su Krašto apsaugos ir Susisiekimo ministerijų, Nacionalinio krizių valdymo centro bei kitų suinteresuotų institucijų atstovais aptarė masinį gyventojų evakavimą karinio scenarijaus atveju, ketvirtadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Anot jos, sutarta dėl institucijų atsakomybių ir užduočių, rengiantis gyventojų evakavimui, o iš savivaldybių šiuo metu laukiama konkrečių duomenų apie pajėgumus ir poreikius.

Liepos pradžioje VRM raštu pateikė savivaldybėms evakavimo sumanymą ir paprašė per pusantro mėnesio įsivertinti galimybes bei poreikius jam įgyvendinti – pateikti numatomų evakuoti gyventojų skaičių pagal kategorijas, evakavimo maršrutus, transportą ir turimas sutartis jam pasitelkti, evakavimui vykdyti numatytų žmonių skaičių, galimų laikinai apgyvendinti gyventojų skaičių, trūkstamą finansavimą.

VRM teigimu, šiuo metu renkami duomenys turėtų būti sudėti į evakavimo planą. Remiamasi kitų Šiaurės Europos šalių pavyzdžiu – jos turi atskirus evakavimo planus taikos ir karo atvejams.

Užbaigus rengti evakavimo sumanymą, Vyriausybės nutarimu bus tvirtinamas naujos redakcijos gyventojų evakavimo organizavimo tvarkos aprašas.

Sumanymas taip pat bus išbandomas valstybės lygio civilinės saugos pratybų metu. Anksčiau skelbta, kad nacionalinės evakavimo pratybos vyks rudenį.

Civiline sauga Lietuvoje stipriau susirūpinta po Rusijos invazijos į Ukrainą 2022 metais.


Šiame straipsnyje: evakavimo planasevakuacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaimynas

Kaimynas portretas
Koks planas, priedurne kad dabar nuo Vilniaus. Iki Palangos penktadieny žmones važiuoja 8-9 Val , kamščiai , ties Mega , keliai uždaryti , rusas bomba uzmes ant Kauno HE, ir autostrados Kaunas -Vilnius karas bus baigtas, nereiks evakuotis.

Pilietis

Pilietis portretas
Evakuacija- sibiran

Rimas

Rimas  portretas
Čia tik pinigų plovimas Pažymėjo požeminės pėsčiųjų perėjas slėptuvėmis Nesvaikit ir vaikui aišku kad ne apsaugos juk dronas ileks į vidų Mes neturime Metro ir mumis niekas neapsaugota Reikia statyti rimtas slėptuvės o ne užsiiminėti vaikiškais zaidimais
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių